Česká svodka 14

UK, Dánsko a Německo
Ve Velké Británii se odjelo minulý týden na dvacet závodů různých typu soutěží. Neděle 3.května přinesla souboj Birminghamu s King’s Lynn v Premier Trophy, hosté vyhráli 39:53, když jim přispěl Tomáš Topinka jedenácti body.

Pondělí bylo ve znamení hlavně Elite League, tým Poole hostil Belle Vue a těsně se radoval z výhry 46:44, domácí Aleš Dryml udělal dva body. Souboj našich jezdců byl k vidění ve Wolverhamptonu který přivítal Coventry, domácí Hynek Štichauer získal jeden bod a hostující Filip Šitera, který se vrátil do sestavy Coventry, si vyjel tři body a bonus.

Soutěž Premier League měla na pořadu dne utkání Rye House vs. Berwick, hosté nestačili a prohráli 59:33, za hosty bodovali Josef Franc čtyřmi a Michal Makovský jedenácti body.

Ve středu 6.května přijelo do Berwicku družstvo Stoke k prvnímu utkání vyřazovacího Premier League KO Cupu, domácí zvítězili 50:39, v jejich dresech byly opět jistoty v postavách Josefa France a Michala Makovského. Josef získal deset bodů a bonus a Michal čtrnáct bodů.

Čtvrteční utkání v Elite League přinesli souboj mezi Swindonem a týmem Poole, body zůstaly doma po výhře 56:39, hostující Aleš Dryml udělal pět bodů. V dalším utkání, Lakeside zavítalo do Coventry a prohrálo 47:43, za domácí Filip Šitera slušných šest bodů a bonus.

Ve středu se jela taky Dánská Superliga, tým z Vojensu hostil družstvo Brovst, hosté vyhráli 38 – 48 a výborně za ně skóroval Zdeněk Simota, který vyjel dvanáct bodů a tři bonusy.

Ještě se vrátíme do Německa, kde se odjelo v neděli v Parchimu první kolo European Veteran Longtrack Series 2009. Plzeňský borec Karel Kadlec skončil na sedmém místě, když vyhrál finále B.