Pražané se mohou z Borů vracet již jako přeborníci

Plzeň – 9. srpna
Český termínový kalendář byl koncipován především s ohledem na juniorský nároďák. To je zásadní odpověď na otázku, proč je o nadcházejícím víkendu závodů jako smetí, zatímco příští týden se o jedinou akci postarají hobíci v Kostěnicích. Nicméně světový šampionát juniorských družstev v dánském Outrupu proběhne příští týden bez české účasti a třetí kolo první ligy na plzeňských Borech v neděli odpoledne nevypadá zrovna ideálně.

 

Michal Škurla (vlevo) a Zdeněk Holub mohou potvrdit pražský titul již v neděli

Příčina je jasná. Petr Chlupáč, Jan Kvěch a David Pacalaj nemají sebemenší šanci se vrátit z evropského poháru do devatenácti let ve finském Varkausu. V akci se neobjeví ani další závodníci, které jsme v naší nižší lize vídali. Ani jeden z týmů nestaví náhradníka.

Za těchto okolností se dá předpokládat, že silné pražské trio ve složení Michal Škurla, Ondřej Smetana a Zdeněk Holub ještě více prohloubí svůj náskok na Juniory CZ. A pakliže vývojem mítinku zamotají Pardubice či Žarnovica, což rozhodně není vyloučeno, může vyhrát přebornický titul nezávisle na výsledku posledního závodu v říjnu v Žarnovici.

 

Startovní listina nedělního prvoligového závodu v Plzni:

Junioři CZ: 1 Filip Hájek, 2 Daniel Klíma, 3 Daniel Šilhán, 13 neobsazeno
SC Žarnovica: 4 Michal Tomka, 5 Jakub Valkovič, 6 Ján Mihálik, 14 neobsazeno
AMK ZP Pardubice: 7 Jaroslav Petrák, 8 Martin Mejtský, 9 Patrik Mikel, 15 neobsazeno
AK Markéta Praha: 10 Michal Škurla, 11 Ondřej Smetana, 12 Zdeněk Holub, 16 neobsazeno
Bory poskytnou domácí prostředí celku Junioři CZ, který se v Praze představil ve složení Josef Novák, Filip Hájek a Jan Kvěch

Foto: Karel Herman