Česká svodka 12

Dánsko, UK, Německo
Ve středu 22. dubna začala nejvyšší soutěž také v Dánsku, tým Esbjerg hostil družstvo Brovstu, za které se uvedl Zdeněk Simota třinácti body a dvěma bonusy. Brovst zvítězil 39:48. Po krátké pauze na usazení zdravotních problémů se vrátil Hynek Štichauer do týmu Wolverhamptonu v Elite League, zajeli si pro výhru do Poole v poměru 39:54. Hynek vyjel jeden bod ve třech jízdách.

V Premier Trophy přivítalo King´s Lynn jezdce z Newportu a hladce vyhrálo 63:31. Domácí Tomáš Topinka udělal třináct bodů a dva bonusy. Čtvrteční duel Sheffieldu s Workingtonem dopadl dobře pro domácí, kteří zvitězili 53:42, za hosty Adrian Rymel bodoval třinácti body a bonusem.

Nabitý program koncem týdne měli Josef Franc a Michal Makovský, museli odjet tři závody ve třech dnech. Nejprve v pátek jejich Berwick zajížděl do Edinburgu, kde prohrál 43:53, Josef vybojoval čtrnáct bodů a bonus a Michal čtyři body. V sobotu hostili na vlastní dráze Glasgow a zvítězili 56:39, Pepe třináct a Michal sedm bodů a bonus. A konečně v neděli odjeli odvetu v Glasgowě, kde ani Josefových jedenáct bodů s bonusem a Michalových deset k výhře nevedlo, domácí zvítězili 55:40.

V sobotu 25. dubna se odjel duel Workington vs. Edinburg, závod vyhráli domácí 48:42, v jejich dresu Tomáš Topinka vydoloval dvanáct bodů a bonus.

Německá Míšeň hostila v neděli mezinarodní závod dvojic, ve kterém vyhráli Robert Mikolajczak a Patryk Dudek z Polska. Naši ve složení Michal Dudek a Martin Málek skončili na čtvrtém místě. Michal bodoval čtyřmi a Martin jedenácti body.

Foto: Milan Mach