Slánská nominace pro liberecké dvojice uvedla do pohybu personální tsunami

Praha – 26. července
Nominace na mistrovství republiky dvojic, které příští sobotu uvidí liberecké Pavlovice, doslova zaskočila Eduarda Krčmáře. Slánský závodník počítal, že jako obvykle nastoupí za svůj klub v tandemu, který by opět mohl aspirovat na nejvyšší příčky, nicméně za barvy středočeského královského města budou hájit Roman Čejka a Michal Dudek. Nicméně plochodrážník takových kvalit nemohl zůstat neosloven z tábora soupeřů, což ve startovní listině rozpoutalo opravdovou tsunami.

 

Eduard Krčmář nakonec nastoupí za Olymp

Obtížně pochopitelné zůstává především skutečnost, že slánský klub Eduarda Krčmáře neměl ani kontaktovat s nabídkou startu v prestižním šampionátu dvojic. A že nepojede, si sám závodník prý přečetl až v článku v magazínu speedwayA-Z.

Zdeněk Holub posílí Třebusice

Antonín Vilde, šéf slánského klubu, zatím celou záležitost nechtěl komentovat, nicméně přislíbil své vyjádření během samotného libereckého závodu příští sobotu. Každopádně příležitost nominovat Eduarda Krčmáře se chopil Tomáš Topinka.

Reglementy umožňují každému týmu učinit jednu změnu vůči původní nominaci jako v předchozích letech, navíc vzhledem k návratu rozpisu klasických dvojic, může kouč nasadit také náhradníka. Pražskému Olympu se rozpadlo spojení Josef Franc – Matěj Kůs, jelikož kapitán extraligové Markéty jede v pátek v Glasgowě a pak se musí dostat na nedělní extraligu do Žarnovice.

Filip Hájek se stal náhradníkem pražské Markéty

Tomáš Topinka proto k Josefu Francovi nominoval osiřelého Eduarda Krčmáře. Zdeňka Holuba poslal do sestavy KFPD Třebusice, jíž Vladimír Vopat nahradil původně plánovaný liberecký tandem, a odkud pražský kouč vytáhl Filipa Hájka, z něhož učinil náhradníka AK Markéta.

Personální tsunami v mistrovství republiky dvojic:

původní sestava: aktuální sestava:
Olymp Praha CS MV : 11 Zdeněk Holub 11 Eduard Krčmář
12 Josef Franc 12 Josef Franc
20 neobsazeno 20 neobsazeno
KFPD Třebusice: 1 Filip Hájek 1 Zdeněk Holub
2 Michal Škurla 2 Michal Škurla
15 neobsazeno 15 neobsazeno
AK Markéta Praha: 13 Jan Kvěch 13 Jan Kvěch
14 Petr Chlupáč 14 Petr Chlupáč
21 neobsazeno 21 Filip Hájek
Liberec uvidí další skvělý závod

Foto: Karel Herman