Česká svodka 7

V sobotu 4. března na Britských ostrovech bylo k vidění hned několik českých jezdců. V Elite League startoval za Eastbourne proti Belle Vue Lukáš Dryml a vyjel sedm bodů a dva bonusy, domácí vyhráli 54:42.
Opětovně v dresu Berwicku v Premier Trophy dobře zajeli Michal Makovský s Josefem Francem, Michal plný počet patnáct a Josef osm bodů a jeden bonus, závod skončil remízou 46:46, soupeř byl tým Edinburgu.

Adrian Rymel byl tahounem Workingtonu proti Glasgowu, k výhře 54:41 přispěl třinácti body a jedním bonusem.

Tým Rye House hostil Kings Lynn, za který startoval Tomáš Topinka a vybojoval šest bodů a dva bonusy, domácí zvítězili 49 -44.

U našich sousedů v Polsku se fandové konečně dočkali ligových soutěží, v neděli 5. dubna se rozběhly všechny tři.

V extralize Gdaňsk hostil Toruň, ale domácím premiéra nevyšla. Prohráli 41:49, domácí Martin Vaculík získal osm bodů a bonus, když startoval šestkrát. Za hosty debutoval v nejvyšší lize Matěj Kůs a vyjel dva body ze čtyř jízd.

V 1.lize Rzeszów hostil Ostrów, k vítězství domácích 48 – 42 přispěli bratři Drymlové, Lukáš sedm bodů a dva bonusy, Aleš šest bodů. Ve stejné soutěži nováček z Gniezna měl na své domácí dráze Rybnik a podlehl těsně 44:46, domácí Filip Šitera 4 body.

Nejnižší 2. liga viděla duel Lublin vs. Lódž. Za domácí Luboš Tomíček pět bodů ze čtyř jízd, za Hynka Štichauera bylo zastupování. Hosté si odvezli výhru 38:52.

Krosno, které mělo volný los po odstoupení družstva z Rovna, si zorganizovalo sparing mezi jezdci kteří už za tento klub jezdili a nováčky. Za starší jezdce jela i početná česká výprava, Richard Wolff sedm bodů a tři bonusy, Martin Málek tři body, Jan Jaroš osm bodů a Michael Hádek osm bodů a bonus. Nováčci podlehli 40:50.