Česká svodka 3

Plochodrážní sezóna se v Evropě rozjíždí naplno, po Velké Británii se začalo jezdit i v dalších zemích.
V Polsku odstartovaly první přateláky. Z našich jezdců se v sobotu 21. března představili Matěj Kůs a Filip Šitera v utkání Toruň vs. Gniezno. Zvítězila Matějova Toruň v poměru 56:34, Matěj Kůs udělal devět bodů z pěti jízd a Filip Šitera šest bodů ze čtyř jízd.

V Rakousku se 22.března odjela v Murecku místní Velká cena. Dobře v ní zajeli naši, Jan Holub páté místo a osm bodů, Martin Gavenda byl hned za ním se sedmi body. Závodu se zúčastnil i slovenský jezdec Ján Halabrín. Bral tři bodíky a dvanácté místo. Martin Málek nakonec zůstal doma, aby připravoval novou techniku na sezónu.

A zpátky za kanál, týmy Berwicku a Newcastle se střetly o Tyne Tweed Trophy, v sobotu zvítězil Berwick 48:42, v neděli soupeř 50:42, celkově také v poměru 92:90. V celku Banditů hezky bodovali naši Josef Franc a Michal Makovský, Pepe dest plus bonus a deset plus dva bonusy,
Michal čtrnáct a patnáct bodů.

Týmy Eastbourne a Poole se 21. března utkaly o ceněnou trofej Elite Shield, první duel se odjel v Eastbourne s výsledkem 49:41. Domácí Lukáš Dryml bodoval šesti body ze čtyř jízd. Ve Wolverhamptonu proběhla rozlučka Billy Hamilla, vyhrál Jason Crump, Hynek Štichauer se jako náhradník na dráhu nedostal.

Jeden z posledních závodů ledařů se uskutečnil ve Švédském Örebro, volný podnik vyhrál Antonín Klatovský po vítězství v B finále zvítězil i celkově, Andrej Diviš byl klasifikován na patnáctém místě.

Ilustrační foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)