Markéta Cup 2009 bude mít devět kol

Praha – 11. března
Malá dráha za první zatáčkou pražského stadiónu nebude ležet ladem ani letos. Zdeněk Schneiderwind se už předloni postaral, aby měla jiné využití než příležitostné parkoviště pro novináře. Vedle čtyř kol mistrovství republiky stopětadvacítek na malé dráze tu proběhne i druhý ročník Markéta Cupu. Letos bude mít devět kol.

„Jsem rád, že moje myšlenka udělat malé Grand Prix pro mladé borce se setkala s pochopením nejen u nás v klubu, ale i u Petra Moravce, který mi hodně pomohl v počátečních jednáních, dále i u Karla Nauše, Franty Kaliny, který odpískal všechny závody, a všech dalších nadšenců, kteří se rázem stali sponzory těchto závodů,“ říká spokojený Zdeněk Schneiderwind.

„Velice si cením Adi a Pepeho, kteří klukům přímo na závodech předali dost zkušeností,“ pokračuje. „Co se týče mě, loni jsem byl spokojen s celým seriálem, což je ale vedlejší, nebo hlavní je, aby se to líbilo mladým začínajícím závodníkům a pomohlo jim to v dalším rozvoji jejich kariéry. Na dráze jsme viděli řadu nádherých soubojů mazáků Venci Milíka, Jardy Hladkého, Zdeňka Vrby, Edy Krčmáře, ale i nových borců – Ondry Veverky, Jirky Brummera, Michala Škurly, Davida Štěrovského, Ondry Smetany, ale také slečen Míši Krupičkové a Jany Račákové.

Úspěch seriálu samozřejmě podnítil letošní pokračování. „Jsem přesvědčen, že se celý projekt vydařil a splnil svůj účel,“ netají se Zdeněk Schneiderwind. „Proto chceme pokračovat v Markéta Cupu i v letošním roce, navíc uspořádáme čtyři závody mistrovství republiky na malé dráze. Chtěl bych využít všech loňských poznatků a touto cestou bych přivítal nápady a pomoc všech fanoušků ploché dráhy. Můj e-mail je schneiderwind@speedway-prague.cz. Myslím, že už teď se můžeme těšit na novou sezónu na malé dráze na Markétě a uvidime souboje o poháry, které věnuje legenda plochodrážního sportu Václav Verner.“

Termíny Markéta Cup 2009:

5.5. – 16.6. – 30.6. – 21.7. – 4.8. – 11.8. – 25.8. – 15.9. – 22.9.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)