První liga uzavře zítra svou první polovinu

Svitavy – 5. července
Dva sváteční dny před víkendem jsou splněným snem řady zaměstnanců, avšak svátkem pro české a slovenské plochodrážní fandy představuje šest závodů, jež nás během prodlouženého volna čeká. Hody sportu levých zatáček po dnešních evropských pohárech v Pardubicích pokračují již zítra po obědě ve svitavské Cihelně, kde se uzavře úvodní půle první ligy.

 

První liga nabízí atraktivní souboje, o čemž nás na snímku přesvědčují Petr Chlupáč a David Pacalaj

Pardubičtí závodníci mají rozhodně co napravovat. V prvoligové ouvertuře den po české velké ceně skončili poslední. Zítra pojedou opět ve třech, protože Hynek Štichauer bude bojovat o evropské medaile na trávě a Jaroslav Petrák je zaneprázdněn. Po boku Martina Gavendy se letos poprvé objeví Patrik Mikel a Martin Mejtský.

Pražská Markéta dorazí na hranice Pardubického kraje v roli leadera. Protože se Filip Hájek nešťastně zranil v Daugavpilsu, hrot tabulky budou hájit mladí staří mazáci Michal Škurla, Zdeněk Holub a Ondřej Smetana.

Ondřej Smetana nebude v Cihelně chybět

Zbytek startovní listiny obstarají výhradně junioři, kteří budou ze Svitav pokračovat rovnou po ose do Žarnovice, kde se různým způsobem budou podílet na tamním víkendu juniorských družstev. Celek Junioři CZ se skládá z Jana Kvěcha, Petra Chlupáče, Josefa Nováka a Daniela Klímy. Marián Šebián za Žarnovicu nominoval Michala Tomku, Davida Pacalaje, Jakuba Valkoviče a Jána Mihálika.

Startovní listina zítřejší první ligy ve Svitavách:

ZP Pardubice: 1 Martin Gavenda, 2 Patrik Mikel, 3 Martin Mejtský, 13 neobsazeno
AK Markéta Praha: 4 Michal Škurla, 5 Zdeněk Holub, 6 Ondřej Smetana, 14 neobsazeno
Junioři CZ: 7 Jan Kvěch, 8 Petr Chlupáč, 9 Josef Novák, 15 Daniel Klíma
SC Žarnovica: 10 Michal Tomka, 11 David Pacalaj, 12 Jakub Valkovič, 16 Ján Mihálik
V Praze za Pardubice nastoupili Hynek Štichauer, Jaroslav Petrák a Martin Gavenda

Foto: Karel Herman a Mirek Horáček