V Goričanu je všechno perfektní

Goričan – 6. března
By kolonu vozidel českých závodníků směřující na trénink do Goričanu provázel takřka neustálý d隝, na místě bylo všechno perfektní. Ráno byla dráha pod vodou, nicméně Zvonimir Pavlic naskočil do traktoru a učinil ji sjízdnou. Jeho úsilí pomohl i vítr. Zpočátku byl povrch těžký, jezdilo se především na vnější straně, avšak po několika úpravách ji mohl Milan Špinka přirovnat k optimální hlubině. Čeští závodníci se činili a na dráze jim byli nečekanými partnery dánští závodníci.

Češi měli svůj trénink rozdělený do třech fází. Jezdilo se dopoledne, odpoledne a nakonec i večer pod umělým osvětlením. Během prvních dvou tréninkových sad se s nimi na ovále objevovali také Jesper B. Monberg, Morten Risager, Kenneth Hansen, Claus Vissing, Mads Korneliussen a Lasse Bjerre.

„Každý byl na dráze v průměru dvanáctkrát, někteří až čtrnáctkrát,“ pochvaloval si Milan Špinka. „Mile mě překvapilo, že všichni jsou hodně zdatní. Jezdili, co to šlo, a bylo vidět, že dělali hodně při fyzické přípravě přes zimu.“

Český program v Goričanu pokračuje zítra, kdy jsou pro ně připraveny dopolední a odpolední trénink. Zůstane s nimi i zhruba polovina dánských závodníků, nicméně Aleš Dryml už v Chorvatsku nebude. Pardubický závodník odpoledne otestoval své motocykly a vrátil se domů.