Početná česká výprava putuje do Goričanu

Goričan – 4. března
Poměrně dlouhá zima udělala radost ledařům, nicméně na škvárových oválech v České republice se nedá jezdit. Proto Milan Špinka zorganizoval víkendový tréninkový pobyt v chorvatském Goričanu. Zúčastní se ho minimálně patnáct českých závodníků.

Své stroje na chorvatské dráze nastartují Matěj Kůs, Pavel Ondrašík, Richard Wolff, Luboš Tomíček, Martin Gavenda, Josef Franc, Pavel Pučko, Adrian Rymel, Filip Šitera, Zdeněk Schneiderwind, Ondřej Veverka, Jaroslav Hladký a stopětadvacítkáři Michal Škurla, Ondřej Smetana a Michaela Krupičková.

Možná se objeví také Aleš Dryml, ovšem jeho bratr Lukáš je už na Britských ostrovech stejně jako Hynek Štichauer. Zdeněk Simota zatím nemá připravené motocykly, Michael Hádek musí na trénink do Polska a z různých dalších důvodů se omluvili rovněž Václav Milík, Michal Dudek a Jan Holub.

„Probuzení po zimě,“ vysvětluje Milan Špinka smysl celé akce. „Aby kluci měli trénink, i Angličani. Počasí bylo i na jihu špatné, ale teď se to vylepšilo.“ Česká výprava vyráží z Prahy zítra v poledne. Trénovat se bude v pátek a v sobotu v dopoledních a odpoledních blocích. Bezprostředně po tom posledním je plánován návrat domů.