Letošní české ledy lámou rekordy

Růžená a Osečná – 17. února
Na plochodrážních oválech v Růžené u Milevska a v Osečné u Liberce vyvrcholí o tomto víkendu letošní mistrovství České republiky na ledové ploché dráze. Zatímco sobotní závod v Růžené je již definitivně potvrzen a ve 13 hodin se zde uskuteční druhý závod šampionátu, nedělní závod v Osečné má zatím několik otazníků, ale především pořadatelé věří, že se podaří i tento závod, také ve 13 hodin uskutečnit.

Problém Osečné spočívá především ve startovní listině, když především rakouští závodníci se bojí problémů s dráhou v Osečné. A také předpověď o dopravní situaci kolem Liberce v následujících dnech není tím, co by zahraniční jezdce do Osečné na tamní dráhu lákalo. Pořadatelé se však snaží všechny problémy řešit.

Ve startovní listině zatím chybí jména tří jezdců, ale jak jezdci Polska, tak i kolega Brita Hallsala by na startu neměli chybět. Pojede se podle rozpisu mistrovství světa, který je rozepsán na dva dny, ale každý závod by měl poznat svého vítěze.

Po prvním závodě je v čele mladší Klatovský. Jeho bratr, který byl v úvodním závodě právě po kontaktu s ním vyloučen, však zcela určitě nesloží zbraně. Po první polovině finálového seriálu mistrovství světa jednotlivců mu patří dvanáctá příčka a o jeho kvalitách není třeba polemiky.

Na startu bude chybět zatím druhý René Stellingwerf, ten míří do Švédska na závod tamní ligy stejně jako někteří jeho další kolegové. Přes tyto problémy však sestavil Antonín Klatovský starší poměrně slušnou startovní listinu a všichni věří, že se podaří úspěšně završit jednu z nejpovedenějších ledových sezón posledních let, v české historii se dokonce zatím více než tři závody uspořádat zatím nikdy nepovedlo.

Startovní listina víkendového mistrovství republiky:

1 Jan Klatovský, CZ
2 Andrej Diviš, CZ
3 dodatečně, PL
4 Dmitrij Čačin, D
5 Josef Kreuzberger, A
6 Martin Běhal, CZ
7 Jan Pecina, CZ
8 Antonín Klatovský, CZ
9 Mario Schwaiger, A
10 Lukáš Hromádka, CZ
11 Graham Hallsal, GB
12 Lukáš Volejník, CZ
13 dodatečně, GB
14 Karl Ebner, A
15 Martin Leitner, A
16 dodatečně, PL


Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)