Nakonec jich bude devatenáct

Růžená – 2. ledna
Na startovní čáru sobotního závodu Mistrovství České republiky na ledové ploché dráze se na patnáct kilometrů od Milevska vzdáleném rybníce Růžená zítra postaví jezdci šesti zemí. Přihlášenou pětici Čechů Antonín Klatovský, Jan Klatovský, Jan Pecina, Andrej Diviš a Martin Běhal doplní Holanďané, Němci, Poláci, Rakušané a Švýcaři. Jako poslední se včera přihlásil Rakušan Josef Kreuzberger, takže startovní listina čítá nakonec devatenáct jmen.

Mezi jezdci najdeme několik účastníků závěrečných závodů mistrovství světa. Mezi favority bude kromě bratrů Klatovských zcela určitě patřit Holanďan Stellingwerf a Němec Pletschacher.

Přihlášeno je celkem devatenáct jezdců, patnáct má své místo ve startovní listině jisté, ta bude doplněna po jedné kvalifikační jízdě. Poražení pak budou účastníky vložených jízd.

Tým kolem otce našich nejlepších jezdců Antonína Klatovského strávil na přípravě plochodrážního oválu celý přelom roku a jejich práce byla úspěšná. Dráha je připravená, má za sebou i kontrolu a schválení, které provedl jeden ze dvou českých světových šampiónů v této disciplině Milan Špinka, který je také rozhodčím sobotního závodu. Ten začíná ve třináct hodin.

Startovní listina:

1 Zdzislaw Zerdzinski, PL
2 Jan Pecina, CZ
3 Martin Leitner, A
4 Grzegorz Knapp, PL
5 Stefan Pletschacher, D
6 Andrej Diviš, CZ
7 René Stellingwerf, NL
8 Martin Běhal, CZ
9 Jan Klatovský, CZ
10 René Verhoef, NL
11 Charlie Ebner, CH
12 Piotr Hejnowski, PL
13 Antonín Klatovský, CZ
14 Mario Schwaiger, A
15 Thomas Cavigelli, CH
 
Další přihlášení závodníci:
Florian Fürst, D
Henry van der Steen, NL
Tomasz Kopik, PL
Josef Kreuzberger, A

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)