Antonín Klatovský si brousí zuby i hřeby na další titul

Růžená – 29. prosince
Česká motocyklová sezóna 2009 startuje v sobotu 3. ledna 2009 na rybníku v rekreačním středisku Růžená u Milevska. Mrazivé počasí posledních dní dovolí uspořádat po dvouleté přestávce mistrovství České republiky na ledové ploché dráze. Necelých patnáct kilometrů od svého bydliště se Antonín Klatovský, nejúspěšnější český jezdec posledních let pokusí potvrdit roli naší absolutní jedničky. Nebude to však mít zcela jednoduché.

Zejména jeho mladší bratr Jan absolvoval velmi povedenou přípravu ve Švédsku a chtěl by vystoupit ze stínu svého bratra. Na startovní čáru se na dráze kterou připravuje tým kolem otce obou jezdců postaví dále zbývající čeští reprezentanti Jan Pecina, Andrej Diviš a Martin Běhal. Vedle nich se představí další jezdci od nás a ze zahraničí. Kompletní startovní listina bude zveřejněna ve středu. Začátek závodu je ve třináct hodin.

„Na každý závod doma se vždy těším a tenhle bude zvláštní i tím, že si ho vlastně i sami pořádáme. Zatím jsem měl hodně práce ve své restauraci, to je i důvod, proč jsem vynechal stejně jako loni švédské turné. Na motocykl si sednu poprvé v úterý, ve středu si pojedu zatrénovat do Jistebnice a v sobotu bych rád absolvoval svůj první závod sezóny, samozřejmě vítězný,“ řekl před závodem Antonín Klatovský, který titul z roku 2005 a 2006 obhajuje.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)