Balakovo opravilo zítřejší startovní listinu

Praha – 30. dubna
Pád, jímž Zdeněk Holub prošel při prvním pokusu o semifinále evropského šampionátu v Balakovu, pochopitelně ovlivnil startovní listinu zítřejšího úvodního finále mistrovství republiky jednotlivců. Pražský závodník svou omluvenku řádně doložil lékařskou zprávou. A na jeho šestnáctku poskočil Jakub Valkovič. Avšak s náhradníky je to poněkud složitější.

 

Filip Hájek bude prvním náhradníkem, Jakub Valkovič (vpravo se svým otcem Štefanem) se již dostal do hlavní šestnáctky

Zdeněk Holub je jediným chybějícím v zítřejším závodě, byť v některých hlavách probíhaly odstředivé tendence směrem k pouťáku v Murecku či německým dlouhým oválům. Zraněný Pražan prozatím netuší, jak dlouhá jeho nechtěná závodní přestávka bude, protože jej další lékařské vyšetření čeká až v pátek. Ať tak či onak, další finále se jede příští neděli v Kopřivnici, a on vzhledem ke svému postavení v českém přeboru zůstává kvalifikovaným účastníkem.

Eduard Krčmář je ve skvělé formě

Smůla Zdeňka Holuba posunula do hlavní startovní listiny Jakuba Valkoviče, z Filipa Hájka se vmžiku stal první náhradník a průběžná klasifikace přeboru na osmnáctku poslala Jána Mihálika. Jenže ten na rozdíl od svého klubového kolegy na nabídku nereflektoval.

„Je malá pravděpodobnost, že bych se jako druhý náhradník dostal do závodu, takže bych do Prahy cestoval zbytečně,“ vysvětloval Ján Mihálik, proč jej v Čechách uvidíme až další úterý při plzeňské juniorce. „Místo toho budu raději trénovat na domácí dráze.“

Matěj Kůs rozhodně nebude koukat dolů

Dalším adeptem by byl Pavel Kuchař, ovšem dvěstěpadesátky mohou závodit s půllitry v přeboru a v juniorce, ovšem v mistrovství republiky nikoliv. Pak už přichází řada na Martina Mejtského, jenže protože se Petr Moravec o odmítnutí Jána Mihálika dozvěděl až dnes okolo patnácté hodiny, je možné, že pardubického závodníka nestačí mobilizovat. V takovém případě bychom zítra odpoledne viděli na nástupu jen sedmnáctku závodníků.

 


Česká plochodrážní ročenka 2018:

Zítřejší závod přinese rovněž jednu z posledních možností zakoupit si v přímém prodeji novou publikaci Česká plochodrážní ročenka 2018. Prodejní stoleček najdete na obvyklém místě poblíž salónku Tonyho Kaspera. I nadále do vyčerpání zásob expedujeme knížečky poštou na základě e-mailové či telefonické objednávky.


Dramatický duel Václava Milíka a Josefa France můžete s jistotou očekávat také zítra

Foto: Karel Herman a Mirek Horáček

Mezi favority je nutné počítat rovněž Hynka Štichauera