Češi a Slováci v akci 260

V úterý začala v Praze juniorka, aby v dalších dnech byla pozornost plochodrážní veřejnosti upřena na čtveřici semifinálových podniků evropského individuálního šampionátu. V tom pardubickém předevčírem nadchnul Eduard Krčmář svým postupem do challenge. Na druhou stranu Matěj Kůs by se dozajista místo zmoklého Balakova cítil raději v monarchii královny Alžběty II., kde jeho Redcar musel odjet dvě utkání bez něho. Obecně se však čeští a slovenští závodníci v zahraničí minulý týden příliš neobjevili a nebýt Milana Dobiáše, byl by dnešní díl tradiční pondělní kompilace magazínu speedwayA-Z prakticky jen o včerejší polské lize.

 

Milan Dobiáš vyrazil se svým dědečkem Milan Línkem do Teterowa

V sobotu se v Teterowě konal mezinárodní závod dvojic v kubatuře 250 ccm nazvaný Hechtpokal. „Jel jsem ve dvojici s Němcem, jelikož jiný Čech nemohl,“ vysvětluje Milan Dobiáš, kterak se dostal do sestavy s Jasonem Sobolewitschem. „Jeli jsme ve finále B, kde jsme po prvním startu jeli první a druhej‘, ale v předposledním kole můj kolega upadl a jízda byla zastavena. V opakované jízdě jsem dojel třetí. Tím pádem jsme měli vyrovnaný počet bodů. Závod se mi docela dařil, měl jsem 3-1-3-1-2 plus ve finále jeden bod, nakonec jsme skončili čtvrtí.“

Václav Milík na sobotní autogramiádě v Pardubicích

Vyhrála domácí sestava Maximilian Firniss a Ben Ernst (26) a na stupně vítězů se dostali ještě Angličan Jordan Palin s Němcem Lukasem Wegnerem (25) a Nizozemci Sam Ensing a Jeffrey Sijbesma (18). Zajímavostí byla dívčí dvojice Michelle Köhler a Ann-Kathrin Gerdes, jež však skončila poslední.

Eduard Krčmář o víkendu exceloval v Pardubicích i v Krakově

Polská extraliga měla včera na programu své čtvrté kolo. Wroclaw si přijela do Czestochowé pro porážku 49:41. Václav Milík sice v rozjížďce s číslem šest dojel s Maciejem Janowskim za zády pro vítězství 5:1, avšak v ostatních případech vyšel bodově naprázdno, takže trojka zůstala jeho jediným ziskem (0 3 0 0).

Po sobotním pódiu v Pardubicích Eduard Krčmář exceloval rovněž včera v Krakově, kam jeho Gniezno přijelo k utkání čtvrtého kola první ligy. Kvůli dešti byl mítink ukončen již po deseti jízdách za stavu 16:44, kdy slánský závodník neprohrál s žádným domácím závodníkem. Připsal si osm bodů s jedním bonusem (3 3 2).

 

Po uzávěrce:

V sobotu Michal Škurla debutoval v německé bundeslize. Ve Wittstocku byl se svými devíti body (1 4* 1 2) nejlepší mužem svého Stralsundu. Nicméně domácí stejně jeho družstvo rozdrtili vysoko 62:22.

Ilustrační foto: Pavel Fišer a Karel Herman