Češi a Slováci v akci 259

Uplynulý týden si čeští fanoušci nemuseli rozhodně stěžovat na nedostatek příležitostí spatřit na vlastní oči svůj oblíbený sport. Pražská extraliga a přebory se stopětadvacítkami v Pardubicích a v Březolupech přinesly skvělou podívanou. Čeští závodníci se dostali do akce také ve Velké Británii a v Polsku, ovšem dnešní tradiční kompilace magazínu speedwayA-Z bohužel přináší informace o zmeškaném startu Speedway Grand Prix pro Martina Vaculíka.

 

 

Martin Vaculík bohužel zmešká nejen Varšavu, ale i Prahu

Martin Vaculík absolvoval ve středu druhou operaci zraněné nohy na klinice v Bristolu, kde ještě zůstane, ale v tomto týdnu by měl odcestovat domů do Bratislavy. Účast slovenského eso v úvodních dvou velkých cenách ve Varšavě a v Praze je ovšem bohužel vyloučena.

Matěj Kůs viděl v minulém týdnu kus Anglie skrz čelní sklo své dodávky, v jejímž řízení se střídal s mechanikem Malcolmem Uzzellem, jehož tatínek Mark k nás svého času jezdil na ledy

Po úterní extralize měl Matěj Kůs vskutku natřískaný závodní diář. Jeho Redcar ve čtvrtek v rámci Championship Shield na vlastním ovále doslova zničil Newcastle 58:32. Pražský kapitán šel od vítězství k vítězství a z tábora soupeře jej porazil až hostující Kevin Doolan v rozjížďce s číslem patnáct. Suma sumárum jedenáct bodů s třemi bonusy (3 2 2 2 2).

Páteční večer zastihl Redcar v Lakeside, který vyhrál 56:34. Matěj Kůs dojel do cíle jen dvakrát a na své individuální konto si připsal tři body (2 1 E F). Do třetice byl Pražan v akci včera. Newcastle porazil Redcar 51:39, ovšem Matěj Kůs na své předloňské domácí dráze vyhrál tři jízdy, připsal si jedenáct bodů (1 3 1 3 3) a po Benu Barkerovi byl druhým nejlepším mužem svého týmu.

Václav Milík musel vynechat Best Pairs v Rzeszowě

Václav Milík v pátek nestartoval v sestavě Starkom Racing Team ve druhém díle série Speedway Best Pairs, kam jej Wroclaw neuvolnila a místo něho mu zavelela trénovat na domácí dráze. Ve včerejším duelu Wroclaw vs. Gorzow se ukazatel skóre zastavil za stavu 54:36. Pardubický kapitán měl v té chvíli u svého jména pět bodů (3 1 1 E).

Vítězství před zraky domácího publika si včera mohl užít rovněž Eduard Krčmář. Prvoligový duel Gniezno vs. Pila skončil 58:32. Slánský závodník po třetím místě v rozjížďce s číslem tři byl v cíli třikrát jako vítěz, avšak v patnácté jízdě byl diskalifikován za pád. Do depa odešel naštěstí po svých a jeho individuální skóre se zastavilo na deseti bodech (1 3 3 3 X).

Foto: Matěj Kůs, ilustrační Karel Herman