Motoristé nemohli březolupský fašank ignorovat

Březolupy – 10. února
Fašank alias masopust má v Březolupech dlouhou tradici, na níž se nezapomíná ani dnes. Zatímco v sobotu procházel obcí průvod masek pod taktovkou místních hasičů, jenž pokračoval večerní zábavou, v prostorách Technických sportů, kam patří i místní motokrosaři, se chystala zabijačka, na níž se pochopitelně podílel i AK Březolupy.

Jedna ze zastávek masopustního průvodu

 

Bez dětí by nebyl masopust

Večer se všichni posadili u dobrého jídla a pití a řada příchozích se pochlubila svou vlastní slivovičkou. Potkat jste mohli řadu známých plochodrážních jmen. Nemohl chybět Josef Mizera, který patřil k hlavním organizátorům akce, dorazil i Jaroslav Gavenda i se svým synem Martinem nebo Petr Popelka.

Pohoštění pro muzikanty

Vzpomínalo i na doby minulé a poprvé přišly na přetřes organizační záležitosti, kterak bohaté motoristické dějiny Březolup převést do knižní podoby.

„Vždycky takovou akci děláme jednou přes zimu a jednou přes léto,“ říkal Josef Mizera. „Aby lidi byli spolu a měli odměnu, když celý rok pilně makají.“

Průvod masek prošel obcí

Foto: Eva Palánová

Klubová kronika a vzpomínky pamětníků poskytnou historikovi živnou půdu pro knížní zpracování březolupské motoristické historie