Na návsi se strhne pořádná mela

Březolupy – 8. srpna
První půle letošního mistrovství republiky tříčlenných družstev by šla rozdělit na libereckou a pražskou éru. Nejdříve drželi vrch Severočeši, posléze Pražané. Jenže zatímco nováčci v soutěži končili zpočátku hned za obhájci titulu, v posledních dvou kolech se Liberec dostal jen na nejnižší stupínek pódia. V tabulce tím pádem ztrácí dva body. Ovšem na zítřejší páté kolo v Březolupech, jež oproti původnímu záměru začíná už v šestnáct hodin, přiveze Milan Špinka skutečně silnou sestavu. Ale ani ostatní týmy by dle všech předpokladů neměly hrát druhé housle.

Z pražského výběru sice vypadl zraněný Jan Jaroš, avšak přibyl Richard Wolff. V kombinaci s Martinem Gavendou, Adamem Vandírkem a Matějem Kůsem půjde vskutku o nebezpečnou kombinaci.

Rovněž Březolupy s Martinem Málkem, Antonínem Gallianim, Michaelem Hádkem a Adamem Pawliczkem vzbuzují respekt. Liberec bude letos poprvé s Filipem Šiterou, s nímž nastoupí oba Poláci s českou licencí. A pardubický tým s Hynkem Štichauerem, Jaroslavem Petrákem a Pavlem Fuksou se v Liberci postavil na druhou příčku pódia.

Vše tedy nasvědčuje, že se na ovále na březolupské návsi strhne vskutku pořádná mela.

Jak zítra nastoupí:

Březolupy 1 Martin Málek, 2 Antonín Galliani, 3 Michael Hádek, 13 Adam Pawliczek (PL)
Liberec 4 Dariusz Lowicki (PL – ACCR), 5 Filip Šitera, 6 Adrian Pluska (PL – ACCR)
Praha 7 Richard Wolff, 8 Adam Vandírek, 9 Martin Gavenda, 15 Matěj Kůs
Pardubice 10 Pavel Fuksa, 11 Hynek Štichauer, 12 Jaroslav Petrák

Průběžné pořadí šampionátu:

  malé body tabulkové body
1. Praha 127 14
2. Liberec 120 12
3. Březolupy 102 8
4. Pardubice 75 6

Foto: Antonín Škach