Do Kostěnic dorazil i Josef Franc

Kostěnice – 16. prosince
Svůj poslední letošní trénink včera uspořádal Motoklub Úhřetická Lhota. Z Liberce dorazili Jakub a Karel Matějíčkovi, Náchoda Jiří Kraus se svým synem, kteří měli soutěžní motocykly. Pořadatelský klub byl zastoupen Milanem Moravcem, jemuž v roli trenéra radil Josef Franc, Aleš Duben, Dan Macl, zatímco Jan Vaňátka a Miroslav Kašpar jen přihlíželi.

 

S letošním českým šampiónem se nechal vyfotit také Jiří Kraus mladší

Na kostěnických oválcích burácely motory mezi čtrnáctou a osmnáctou hodinou. Program ovšem nekončil s padajícím soumrakem. Úderem osmnácté Motoklub Úhřetická Lhota v předsálí obecního úřadu svou schůzi, při níž se ohlédl za letošním rokem a stanovil si úkol v nadcházející sezóně uspořádat dva Srandamače v červenci a v srpnu. Před každým z nich budou probíhat soustředění s ohledem na přípravu závodníků.

 

V zimě by klub rád uspořádal Ledový srandamač na slepém rameni Labe v Rosicích nad Labem. Přesný datum bude stanoven operativně s ohledem na závody na ledové dráze, aby se nekřížily termíny, a bude pochopitelně odvislý rovněž od přízně paní Zimy.

 

Pohoda v Kostěnicích vládla i na konci roku

„Z mladých jezdců, které se podařilo získat pro plochou dráhu, můžeme jmenovat dva z rodiny Volánků z Hrobic,“ nechal se slyšet Dan Macl, předseda Motoklubu Úhřetická Lhota. „Jako klub chceme poděkovat sponzorům a to hlavně Josefu Štěpánkovi, který nám pomáhá při pořádání Srandamačů a za zajištění občerstvení na sobotní schůzi.“

 

V Kostěnicích se letos trénovalo naposledy

Foto: Milan Moravec a Jiří Kraus