Milan Špinka míří do Lublaně s jasným cílem

Praha – 27. června
Loňský ročník světového poháru družstev se poprvé ve své historii odvíjející se od roku 2001 musel obejít bez účasti českého nároďáku. Pro naše barvy se stalo konečnou kvalifikační kolo v italském Lonigu, kde byly za nešastných okolností vyřazeny ruským týmem. Šance na návrat mezi elitu se otevírá v neděli ve slovinské Lublani. Reprezentační manažer Milan Špinka se exkluzivně magazínu speedwayA-Z svěřil se svými plány.

„Postoupit,“ odpovídá jednoznačně na otázku po ambicích na nedělní mítink. „Už jsem pro to udělal dost. Je to dlouhodobá záležitost. Jen se trošku bojím, že ještě před Lublaní jsou závody. Matěj Kůs jede v Kopřivnici, Lukáš Dryml má Grand Prix v Cardiffu. Máme to posichorvané, s Petrem Moravcem jsme vypracovali různé strategické plány.“

Ty se týkají hrozby, že by Lukáš Dryml při svém přesunu z Britských ostrovů nestihl přestoupit ve Vídni na druhé letadlo do Lublaně. V takovém případě bude připraveno rychlé vozidlo jako náhradní řešení, čemuž nahrává i začátek závodu pozdě odpoledne.

Do světového poháru družstev vede cesta jedině přes nejvyšší stupeň vítězů. „Žádný soupeř se nesmí podceňovat,“ vidí Milan Špinka české naděje.

Startovní listina:

Slovinsko 1 Denis Štojs, 2 Izak Šantej, 3 Matej Žagar (C), 4 Maks Gregorič, 5 Aleksander Čonda – manažer Franci Kalin
Itálie 1 Mattia Carpanese, 2 Alessandro Milanese, 3 Daniele Tessari, 4 Marco Gregnanin, 5 Andrea Maida (C) – manažer Armando Castagna
Česká republika 1 Matěj Kůs, 2 Aleš Dryml (C), 3 Adrian Rymel, 4 Lukáš Dryml, 5 Luboš Tomíček – manažer Milan Špinka
Finsko 1 Tomi Reima, 2 Juha Hautamäki, 3 Kauko Nieminen, 4 Tero Aarnio, 5 Kaj Laukkanen (C) – manažer Jyri Palomäki

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)