Tři Češi zasáhnou do světového šampionátu ledařů

Praha – 21. listopadu
Světový šampionát na ledové dráze odstartuje v půli ledna dvojicí kvalifikačních kol ve finském Ylitorniu a švédském Ornsköldsviku. Přesná alokace není známa s ohledem na informační embargo po víkendovém jednání komise CCP FIM v Praze. Nicméně žádný ze států by neměl mít dohromady více než pět zástupců. Česká federace by dle dobře informovaných zdrojů měla mít tři reprezentanty.

 

Tito tři mají právo zasáhnout do světového šampionátu: zleva Andrej Diviš, Lukáš Hutla a Jan Klatovský

Jeden z nich vyrazí do Finska, dva do Švédska. V duchu zásad finálové účasti z předchozího roku a pořadí mistrovství republiky si hřeby na světový šampionát mohou brousit Jan Klatovský, Lukáš Hutla a Andrej Diviš. Bližší informace budou známy nejpozději první prosincové pondělí, kdy se v Pardubicích sejdou pořadatelé a závodníci s představiteli komise ploché dráhy.

Dmitrij Koltakov je coby světový šampión nasazen rovnou do finále

Každopádně do finálové série povede cesta pro nejlepších šest z každého kvalifikačního kola. Přímo nasazený je úřadující mistr světa Dmitrij Koltakov a FIM si vyhrazuje právo na dvě divoké karty.

Finále odstartuje zkraje března v kazašské Astaně, která střídá Almaty. A než se zjara přesune do západní Evropy, proloží jej mistrovství světa družstev a s největší pravděpodobností také evropský šampionát.

Mistrovství světa na ledové dráze 2018:

13.1. kvalifikační kolo 1 Ylitornio (FIN)
13.1. kvalifikační kolo 2 Ornsköldsvik (S)
3. – 4.2. finále 1 Astana (KAZ)
17. – 18.2. finále 2 Togliatti (RUS)
3. – 4.3. finále 3 Berlín (D)
17. – 18.3. finále 4 Inzell (D)
7. – 8.4. finále 5 Heerenveen (NL)
10. – 11.2. družstva Šadrinsk (RUS)
Další organizační záležitosti ohledně českých ledů přinese jednání v pondělí 4. prosince

Foto: Pavel Fišer a Reygondeau/GoodShoot (FIM)