Finále světového šampionátu zapadá do oslav mariánskolázeňského jubilea

Praha – 13. května
V úterý, hodinu před zahájením prvního finále MČR jednotlivců, se na pražské Markétě konala tisková konference ohledně finálového závodu mistrovství světa na dlouhé ploché dráze, které budou 24. května hostit Mariánské Lázně. Tato akce byla další součástí rozsáhlé propagační kampaně, pomocí které se letos ve spolupráci s agenturou Cerbiatto snaží Autoklub Mariánské Lázně oživit tradici dlouhé ploché dráhy v České republice.

Jako první vystoupil se svým projevem místostarosta Mariánských Lázní Ing. Jiří Chval, který připomněl letošní oslavy 200 let od založení města, jejichž vrcholem by mělo být právě uspořádání tak významné sportovní události jako je finále mistrovství světa. Zmínil rovněž svízelnou situaci ohledně vlastnictví pozemků a stadionu a z ní vyplývající spory mezi Autoklubem a TJ Lokomotiva. Přislíbil zároveň, že plochá dráha může ve svých aktivitách počítat s maximální podporou ze strany města.

Předseda Svazu ploché dráhy Petr Moravec se ve svém projevu pozastavil mimo jiné nad spornou nominací německého reprezentanta Bernda Dienera, který tak nahradil zraněného Francouze Mathieu Tressarieu. Podle Petra Moravce měl na toto místo nárok první náhradník seriálu, což je Pavel Ondrašík. Slíbil, že se česká strana proti tomuto zásahu na mezinárodní scéně ohradí.

Ze závodníků byl přítomen Zdeněk Schneiderwind. „Lidi kolem Míry Musili odvedli opravdu kus velké práce. Loňský ročník se povedl na výbornou, tak snad to bude letos ještě lepší.“ Nešetřil chválou na adresu pořadatelů náš nejlepší závodník na dlouhé ploché dráze.

Po Zdeňkovi přišel na řadu Martin Čepela z agentury Cerbiatto, která zajišuje reklamní kampaň pro AMK Mariánské Lázně. Ve svém projevu hovořil zejména o potřebě obnovit tradici významných závodů na zdejším ovále. „Máme za cíl vrátit dlouhou plochou dráhu tam kam právem patří,“ pronesl, aby vzápětí pobavil přítomné novináře zmínkou o umístění tiskového střediska v oblasti plochodrážního areálu. „Markéta je proti Mariánkám sranda stadiónek a když přijdete k jinému vchodu, tak jste ztraceni.“

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)