Pardubice mohou otočit Prahu naruby

Pardubice – 14. května
Novou formuli mistrovství republiky jednotlivců, která nejstarší český motoristický šampionát přivedla po letech jediného finálového klání zpátky k seriálové podobě provázelo mnoho diskusí. Jedni tuto myšlenku velebili, druzí zatracovali. Nicméně dnes je realitou a v podvečer se ve Svítkově koná už druhé kolo.

„Mně se to líbí,“ netajil se svým názorem Marián Jirout, který se mezi medailisty zapsal na přelomu tisíciletí. „Je tam střední dráha, velká dráha a malá dráha, takže mistr musí být univerzál.“

Střední dráhu jsme viděli včera na pražské Markétě. Luboše Tomíčka připravil o patnáctibodové maximum pouze Matěj Kůs. Vítěz litoval, že nešlo o jediné finále, a to tím spíše, nepatří-li svítkovské letiště k jeho oblíbeným.

„Říkám si, že je škoda, že se to nejede na jeden závod,“ říkal včera Luboš Tomíček cestou do depa. „Všichni vědí, že Pardubice nepatří k mým oblíbeným drahám. A tak se těším na Liberec.“

Naproti tomu pardubičtí závodníci budou dozajista chtít poskočit v průběžné klasifikaci o kousek výše. „Budu mít trošku jinej‘ motor,“ svěřoval se včera Aleš Dryml. A jeho bratr Lukáš přizvukoval.

Šampionát je přece stále příliš mladý a do konce se může stát všelicos. „V Pardubicích se budu chtít ukázat, samozřejmě,“ konstatoval po včerejším klání Matěj Kůs. A jeho názor by šel klidně paušalizovat pro všechny finalisty.

A zatímco mistra budeme znát až konce července po třetím závodě v Liberci, dnes se přece jen jedna záležitost uzavře. Nejlepší nenasazený závodník po dvou kolech šampionátu jednotlivců získá poslední volné místečko v mistrovství světa jednotlivců. K této metě má prozatím nejblíže Filip Šitera.

Startovní listina:

1 Adrian Pluska, Slaný (PL)
2 Lukáš Dryml, Pardubice
3 Adam Vandírek, Praha
4 Jan Jaroš, Praha
5 Richard Wolff, Praha
6 Pavel Ondrašík, Praha
7 Filip Šitera, Plzeň
8 Vladimír Višváder, Liberec
9 Hynek Štichauer, Pardubice
10 Martin Málek, Slaný
11 Luboš Tomíček, Praha
12 Matěj Kůs, Praha
13 Adrian Rymel, Praha
14 Josef Franc, Praha
15 Aleš Dryml, Pardubice
16 Martin Vaculík, Slaný
17 Michael Hádek, Plzeň
18 Martin Gavenda, Praha

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)