Liberec pojede svou závěrečnou už tuto sobotu

Liberec – 26. září
Liberec pojede svou závěrečnou. Asi budeme patřit mezi první u nás, co ji pojedou. Letošní název SETKÁNÍ HVĚZD bude ve znamení exhibice plochodrážníků a hlavně novinek. Bohužel letos neuvidíme Angličany, mají toho na konec sezóny moc. A podle jejich slov jezdit každý víkend do Evropy je dřina.

 

Ještěd uvidí v sobotu první plohcodrážní loučení se sezónou v Čechách
Ještěd uvidí v sobotu první plohcodrážní loučení se sezónou v Čechách

Do Liberce se podle posledních informací od hlavního organizátora akce Karla Kadlece chystá víc jak šestnáct borců. Asi tradičně nejvíce zastoupené bude Nizozemí a Rakousko, poprvé se objeví  jezdci z Polska. Z Čechů pojede jen Martin Švestka, bohužel i veteránská kategorie má u nás podobné personální starosti jako mládež.

V letošním roce se neukážou Flattrackeři , liberecký stadion jim příliš nepřirostl a tak se budeme muset spokojit pouze s jedním zástupcem Liberce Václavem Gehartem.

Na závěr závodu by se mohlo povozit i pár borců v autech, ale to hlavní bude jako tečka na samotný závěr. Bohužel nemůžu prozradit co to je za novou disciplínu. Jedná se jízdu na plochodrážním motocyklu, doleva, ale…

Martin Švestka bude ve startovním poli jediným českým závodníkem
Martin Švestka bude ve startovním poli jediným českým závodníkem

Taky pojede poprvé na nejkratší české dráze motocykl určený na dlouhou. Prostě povozí se každý, kdo má snahu se bavit – třeba i na koze nebo kozách. Úderem devatenácté hodiny se začnou oceňovat jezdci a pro skoro každého je připravena pamětní medaile.

Příští rok liberecký stadion ve Starých Pavlovicích slaví 120. výročí založení a první plochá dráha se jela na tomto stadionu už roku 1930 na 1141m dlouhé závodní trati.

Jo, kde ty stará časy jsou.

Tak teda milovníci ploché dráhy, máte na výběr, víkend plný ploché dráhy se už blíží. V Liberci startujeme v sobotu  úderem  patnácté hodiny.

Startovní pole libereckého Posledního nalejvání:

Česká republika: Martin Švestka
Nizozemí: Sjoerd Rozenberg
Martin Cazemier
Johan Last
Rakousko: Paul Ager
Peter Dürhammer
Norbert Grögler
Helmut Dürnderer
Jürgen Garherr
Christian Pelikan
Anton Schreiner
Robert Grichmaier
Niko Gilar
Polsko: Krzysztof Pikusa
Marcin Zielinski
Maciej Bielas
Mariusz Mamala
Německo: Josef Goldbruner

Foto: Mirek Horáček a Karel Herman