Eduard Krčmář vyhrál i dnes, ale odjel bez zlatého věnce

Chabařovice – 2. května
V dnešním druhém závodě mezinárodního turné stopětadvacítek v Chabařovicích startovalo pouze devět jezdců a náhradnice Michaela Krupičková. Speciální rozpis měl bohužel několik chyb, čehož si všiml Bořivoj Hádek v polovině závodu. Někdo měl mít až deset jízd, takže se nakonec muselo různě proškrtávat. Triumf slavil nakonec opět Eduard Krčmář, jehož pouze jedenkrát porazil Daniel Hádek. Na stupně vítězů se dostali ještě Zdeněk Vrba a René Vidner.

V prvních jízdách kralovali přesvědčivě favorité Daniel Hádek a Eduard Krčmář, kteří vyhrávali své jízdy. V páté jízdě měl lehký pád Ondřej Veverka. Do další jízdy už nenastoupil a nakonec jej na vyšetření do nemocnice v Ústí nad Labem odvezla záchranka.

Po rozhodnutí jury byla do osmé jízdy poprvé nasazena Michaela Krupičková, která si tak odbyla svůj závodnický debut. Jedenáctá jízda se stala osudnou pro Daniela Hádka, který nenatočil svůj motocykl. Závadu se nepodařilo odhalit ani pro jízdy další, i když jeho otec dělal, co mohl.

Po odstoupení Daniela Hádka se otevřela cesta k vítězství Eduardu Krčmářovi, který sedmkrát projel cílem jako první a podlehl pouze v desáté rozjížďce Danielu Hádkovi. Dařilo se i Zdeňku Vrbovi a René Vidnerovi.

Stylem jízdy i nasazením se divákům velmi líbil Patrik Cyfer z Polska, který jako jediný zahraniční jezdec srdnatě bojoval se soupeři na motocyklu o obsahu 80 ccm, na rovinkách však nestačil. Závody měly velmi dobrý průběh, ale v závěru již bylo na jezdcích patrné, že začínají po tolika rozjížďkách toho mít plné kecky.

V cíli Eduard Krčmář: „Jelo se mi ze začátku velmi dobře, dráha byla pěkná. Pak se to ale začalo zhoršovat a pro nás byla dost rozbitá.“ Hned po obdržení zlatého věnce, poháru a věcných cen Eda razantně sundal a hlasitě prohlásil: „Já ho nechci, už jich mám hodně.“ A tak si nakonec zlatý věnec odnesl nejmladší syn bývalého chabařovického jezdce Ladislava Šifaldy.

Podle slov zástupce Sportovního centra mládeže při AK Slaný Petra Křikavy závody splnily svůj cíl. Škoda však neúčasti dalších zahraničních jezdců., kteří bez omluvy nepřijeli.

1. Eduard Krčmář, Slaný 3 3 3 3 2 3 3 3 23
2. Zdeněk Vrba, Praha 2 2 2 2 3 2 3 3 19
3. René Vidner, Pardubice 2 1 3 3 2 2 3 2 18
4. Jaroslav Hladký, Praha 1 2 2 2 1 3 1 3 15
5. Daniel Hádek, Plzeň 3 3 3 3 – – – – 12
6. Michaela Krupičková, Liberec (res) 0 1 2 2 2 2 1 10
7. Patrik Cyfer, PL 1 1 2 1 – 1 0 – 6
8. Michal Průcha, Slaný 0 0 0 1 2 1 0 1 5
9. David Plecitý, Plzeň 0 0 1 1 0 0 1 1 4
10. Ondřej Veverka, Praha 1 F – – – – – – 1

Foto: Lubomír Hrstka