V Kopřivnici bude zítra perný den

Kopřivnice – 2. května
Dlouhá, úzká a vesměs rozbitá dráha v Kopřivnici pro většinu závodníků nebývá příliš populárním místem. Nicméně pro všechny, kteří v loňském finále mistrovství republiky jednotlivců skončili hůře než osmí, se kopřivnický dlouhán stane alfou a omegou pro jejich účinkování v letošním šampionátu. A vezmeme-li do úvahy současný systém nasazování reprezentantů do mistrovství světa i Evropy, půjde ještě o mnohem více.

Vedle Kopřivnice si na pořadatelství jediného semifinálového podniku původně dělaly zálusk rovněž Svitavy. Jenže finálový seriál začíná na pražské Markétě už přespříští úterý a svitavští pořadatelé se obávali, že by na tak brzký termín nemuseli mít svou dráhu v pořádku.

Pro boj o zbývajících osm finálových míst je připraven rozpis pro dvacet závodníků na dvacet rozjížděk, který měl svou premiéru při loňských Čarodějnicích v Pardubicích. Dvanáct startovních čísel je už se jmény jejich majitelů, o zbytek by se měla konat kvalifikaci.

Do ní VV SPD poslal každého, kdo v loňských semifinálových závodech skončil hůře než na jedenácté příčce. Předběžná startovní listina kvalifikace zahrnuje patnáct závodníků, nicméně už dnes je jisté, že Pavel Pučko a Miroslav Horák se jí nezúčastní. Pražský závodník argumentoval finanční náročností, jeho mšenský kolega je potlučený po svíci z úvodní rozjížďky včerejšího Memoriálu Emila Sovy.

Přihlášení – kvalifikace (14:00):

Jan Holub (Plzeň), Jaroslav Petrák (Pardubice), Michal Dudek (Slaný), Petr Babička (Slaný), Jaromír Otruba (Mšeno), Jiří Štrobl (Plzeň), Pavel Pučko (Praha) – odstoupil s ohledem na finanční náročnost cesty, Antonín Galliani (Praha), Miroslav Horák (Mšeno) – odstoupil po včerejším pádu ve Mšeně, Jakub Fencl (Praha), Dariusz Lowicki (Liberec), Adrian Pluska (Slaný), Krzysztof Nowacki (Plzeň), Lukáš Hromádka (Mšeno), Rastislav Bandzi (Březolupy).

Startovní listina – hlavní závod (15:00):

1 Vladimír Višváder, Liberec
2 Luboš Tomíček, Praha
3 Martin Málek, Slaný
4 vítěz kvalifikace
5 Michael Hádek, Plzeň
6 šestý z kvalifikace
7 třetí z kvalifikace
8 Matěj Kůs, Praha
9 druhý z kvalifikace
10 Martin Gavenda, Praha
11 Adam Vandírek, Praha
12 Tomáš Suchánek, Pardubice
13 čtvrtý z kvalifikace
14 Pavel Fuksa, Mšeno
15 pátý z kvalifikace
16 sedmý z kvalifikace
17 Richard Wolff, Praha
18 Hynek Štichauer, Pardubice
19 Jan Jaroš, Praha
20 osmý z kvalifikace
21 devátý z kvalifikace
22 desátý z kvalifikace

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)