Přeskupení sil může indikovat změny pořádků v juniorských družstvech

Praha – 29. dubna
Svým druhým kolem pokračuje dnes úderem osmnácté hodiny domácí šampionát juniorských družstev. A dle ohlášených sestav se zdá, že v průběžné tabulce může dojít k zajímavým přesunům. Zatímco Plzeň pojede bez Filipa Šitery a Slaný bez Martina Vaculíka, Pardubice a Mšeno se posílilo cizinci. Nad vším ovšem ční pražská sestava, která nastoupí ve stejné podobě, v jaké v sobotu triumfovala ve Slaném. Juniorská družstva už tradičně doprovodí stopětadvacítky.

Jedinou změnou v týmu pražské Markéty je přesun Adama Vandírka na post náhradníka, zatímco Martin Gavenda bude v základní sestavě po boku Matěje Kůse. V ostatních týmech ovšem nezůstal kámen na kameni.

Slaný nebude mít Martina Vaculíka a jeho barvy budou hájit Michal Dudek a Petr Babička. V pardubickém týmu bude vedle Hynka Štichauera debutovat Rakušan Manuel Novotny, českým fanouškům známý z loňské Zlaté stuhy či Slováckého oválu. Premiéra se odehraje rovněž ve spojení s Plzní. Mimo Michaela Hádka a Jana Holuba ke svému prvnímu závodu v kariéře zamíří Václav Lacina. A protože Miroslav Horák nestačil opravit škody na motocyklu po slánské ráně, s Pavlem Fuksou bude mšenské barvy hájit starý známý Polák Marcin Piekarski.

Třetí kolo mistrovství stopětadvacítek se ponese v duchu souboje Daniela Hádka s Eduardem Krčmářem o čelo průběžné klasifikace. Na domácí dráze se ovšem bude chtít dozajista blýsknout také pražská škola. Zálusk na třetí pódium v řadě si bude dělat zejména Jaroslav Hladký. Přesná podoba startovní listiny plochodrážních kolibříků se bude ladit během dneška.

Jak dnes v 18:00 nastoupí:

AK Markéta Praha 1 Matěj Kůs, 2 Martin Gavenda, 11 Adam Vandírek
AK Slaný 3 Michal Dudek, 4 Petr Babička
Grepl PDK Mšeno 5 Pavel Fuksa, 6 Marcin Piekarski (PL)
ZP Pardubice 7 Hynek Štichauer, 8 Manuel Novotny (A)
PK Plzeň 9 Michael Hádek, 10 Jan Holub, 15 Václav Lacina

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)