Plzeň pojede bez Filipa Šitery

Slaný – 25. dubna
Plochodrážní program na slánském stadiónu nekončí o tomto víkendu dnešním druhým kolem juniorského šampionátu. Zítra tady odstartuje mistrovství republiky juniorských družstev, které svým druhým letošním mistrovským kolem už tradičně doprovodí stopětadvacítky. Ze složení týmů jsou prozatím jasné sestavy Slaného a Plzně, v níž chybí jméno Filipa Šitery.

„Vím, že je to riziko, ale nedá se nic dělat,“ pokrčil rameny Leopold Klíma, předseda PK Plzeň. „Když jsme vloni mysleli na letošní sezónu, řekl, že to nepojede.“

Nicméně není vyloučeno, že se Filip Šitera v juniorských družstvech přece jen v dalších kolech objeví. „Uvidíme, jak to bude vypadat, jinak pomůže,“ komentoval toto téma plzeňský šéf.

Filip Šitera v posledních třech letech ani jednou nechyběl na nejvyšším stupni závěrečné klasifikace. V roce 2005 dobyl zlato pro Plzeň společně s Antonínem Gallianim, poté pro Mšeno s Věroslavem Kollertem a loni opět pro Plzeň s Michaelem Hádkem a Janem Holubem.

„A to jedou kluci,“ vysvětlil své důvody Filip Šitera. „Budou mít závody a na konci roku jim to šlo pěkně. Tak se jim do toho nechci motat.“

Provizorní stav startovní listiny:

Slaný 1 Martin Vaculík, 2 Michal Dudek, 11 Petr Babička
Mšeno  
Pardubice  
Plzeň Michael Hádek, Jan Holub
Praha  

Foto: Antonín Škach