Král se vrací s plánem obnovit svou vládu v české juniorce

Slaný – 24. dubna
By vyhrál všech šest juniorských šampionátu České republiky v posledních dvou sezónách, letos má Filip Šitera stíženou pozici. Vzhledem k preferencím svých aspirací dal v termínu úvodního kola jednadvacítek přednost startu za wroclawský Atlas v odloženém klání polské extraligy. Během zítřejšího pokračování ve Slaném však nebude chybět. Bezesporu by velice rád obnovil časy své vlády na domácí juniorské scéně, nicméně soupeři dozajista své pozice nebudou vyklízet dobrovolně.

„To je jasné,“ odpověděl Filip Šitera stručně, ale jasně na otázku, zda se zítra pokusí o patnáctibodové maximum. Je mu totiž nad slunce jasné, že jedině tímto směrem vede ta správná cesta k nejlepšímu výsledku v závěrečné klasifikaci.

Avšak pravidelně vozit maximální bodové příděly v pěti posledních kolech nestačí. Protože se letos sčítají všechny závody, je ztráta obhájce titulu na absolutní špičku doslova astronomická.

Na čele průběžné klasifikace se prozatím hřeje triumvirát Matěj Kůs – Martin Vaculík – Hynek Štichauer. By se každý z nich bude zítra snažit o každý bod, šampionát je prozatím příliš mladý. A pomineme-li Filipa Šiteru, na stupně vítězů se budou dozajista tlačit i jiní, jimž cinkot medailí zní z menší vzdálenosti.

Především Adam Vandírek a Michael Hádek, jimž před dvěma týdny v Pardubicích uškodily defekty, a také Polák Marcin Piekarski se bez veškerých pochyb zařadí mezi favority. Zapomenout nelze ani na Martina Gavendu, který už pět let sní o pódiu ze závodu českého juniorského mistrovství. A proč ne zítra?

Zítřejší závod také definitivně určí poslední jméno v české reprezentaci pro juniorské mistrovství světa. Na místo v Nordenu si brousí zuby Hynek Štichauer. Michal Dudek, jeho nejbližší konkurent v tomto směru, ztrácí po Pardubicích pět bodů.

Startovní listina:

1 Michal Dudek, Slaný
2 Miroslav Horák, Mšeno
3 Adam Vandírek, Praha
4 Marcin Piekarski, Mšeno (PL)
5 Matěj Kůs, Praha
6 Petr Babička, Slaný
7 Pavel Pučko, Praha
8 Pavel Fuksa, Mšeno
9 Michael Hádek, Plzeň
10 Jakub Fencl, Praha
11 Rastislav Bandzi, Březolupy (SK)
12 Martin Vaculík, Slaný (SK)
13 Filip Šitera, Plzeň
14 Martin Gavenda, Praha
15 Jan Holub, Plzeň
16 Hynek Štichauer, Pardubice

Průběžné pořadí šampionátu:

  PCE TOT
  12.4.  
1. Matěj Kůs, Praha 15 15
2. Martin Vaculík, Slaný (SK) 14 14
3. Hynek Štichauer, Pardubice 13 13
4. Marcin Piekarski, Mšeno (PL) 12 12
5. Martin Gavenda, Praha 8 8
6. Adam Vandírek, Praha 8 8
7. Michal Dudek, Slaný 8 8
8. Michael Hádek, Plzeň 8 8
9. Pavel Pučko, Praha 7 7
10. Mateusz Kowalczyk, Slaný (PL) 7 7
11. Pavel Fuksa, Mšeno 6 6
12. Jan Holub, Plzeň 5 5
13. Rastislav Bandzi, Žarnovica (SK) 4 4
14. Miroslav Horák, Mšeno 2 2
15. Jakub Fencl, Praha 1 1
16. Petr Babička, Slaný 0 0

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)