Patrik Mikel chce stihnout reprezentační soustředění

Březolupy – 22. července
Jeho absence ve čtrnáctičlenné startovní listině včerejšího pátého přeborového závodu v Březolupech se vysvětlila rychle. V depu byl totiž k zastižení s pravačkou v zafixované poloze. Pád při rozjezdu o druhé místo s Ondřejem Smetanou před týdnem v Liberci nezůstal bez následků. Nicméně Patrik Mikel se magazínu speedwayA-Z svěřil, že by už v úterý chtěl být k dispozici Milanu Špinkovi na pražské Markétě pro soustředění juniorského nároďáku.

 

Patrik Mikel věří, že se v úterý zúčastní reprezentačního soustředění
Patrik Mikel věří, že se v úterý zúčastní reprezentačního soustředění

„Je tam menší prasklinka,“ vysvětlil Patrik Mikel, proč se tentokrát na závody jen díval. „Od úterka mám pravačku na pásce. Ale už teď chci jet na trénink na Markétu, jestli to půjde.“

Na ostrý závod si však Patrik Mikel bude muset ještě počkat. Pravidelné přeborové víkendy skončily a na přelomu července a srpna začne na našich oválech okurková sezóna. Příští neděli sice Pardubice uvidí dva závody Poháru přátelství, avšak Lubomír Vozár počítá s Patrikem Mikelem až na žarnovické vyvrcholení soutěže. Na domácím ovále nastoupí závodníci, kteří startovali v červnu v Rovně, tedy Tomáš Suchánek, Jaroslav Petrák a Martin Mejtský.

Včera se březolupskými boxy mihnul také Martin Málek. Opíral se sice o hole, avšak šířil dobrou zprávu, že natažené vazy v koleni snad nebudou vyžadovat měsíční pauzu, jak původně odhadoval.

Foto: Antonín Škach