Problémy se první ligy nepouštějí

Praha – 27. června
První liga anno domini 2017 musela pořádně rozlítit sudičky, které stály u její kolébky. Ouverturu ve Svitavách není už třeba ani zmiňovat, stejně jako faktický začátek v Žarnovici, odkud se musel odhlásit Slaný. Nicméně problémy se nižší divize nepouštějí ani nadále. A tak se večer při druhém kole nedočkáme nového rozpisu pro pět družstev.

 

Filip Hájek nebude v pražské sestavě chybět
Filip Hájek nebude v pražské sestavě chybět

Bez potíží jsou prakticky jen Pražané. Postrádat mohou maximálně Tomáše Topinku, který odjel na dovolenou do Španělska. A jako jediný celek mají jistotu, že stoprocentně nastoupí ve čtyřech s Ondřejem Smetenou, Janem Kvěchem, Filipem Hájkem a Zdeňkem Holubem.

Protože čtyřiadvacet hodin po dnešní Praze pokračuje první liga v Pardubicích a Zdeno Vaculík musí ve středu odjet, neuvidíme jeho vnuka Davida Pacalaje ani v jednom klání. Marián Šebian disponuje trojicí žarnovických závodníků Patrik Búri, Ján Mihálik a Jakub Valkovič.

Patrik Búri bude nejzkušenějším závodníkem ze Žarnovice
Patrik Búri bude nejzkušenějším závodníkem ze Žarnovice

Nicméně tyto problémy jsou jen slabým odvarem polízanice, kterou museli řešit v Pardubicích a ve Slaném! Piotr Dziatkowiak slíbil Milanu Machovi, že tentokrát už pojede, ale včera ráno svou účast zase odřekl. Tím pádem středočeskému celku jen tři závodníci. Ale Pardubice na tom byly ještě hůř.

Josef Novák se kvůli nemoci musel omluvit již z kopřivnického přeboru. Hynek Štichauer pojede až ve středu ve Svítkově, aby dokázal Milanu Špinkovi, že pro světový pohár v King’s Lynn bude naprosto fit. Martin Gavenda, který by mohl východočeské družstvo posílit jako v Žarnovici, se nemůže uvolnit z práce.

Před plochou dráhou čekají Patrika Mikela školní povinnosti
Před plochou dráhou čekají Patrika Mikela školní povinnosti

Proto došlo ke spojení Slaného a pardubických dvojek, kde v jednom týmu pojedou Pavel Čermák a Michal Dudek ze slánské soupisky a Martin Mejtský, kmenový závodník Pardubic. Radek Podhadský, který rovněž hostuje ve Slaném, nastoupí za hlavní tým Pardubic spolu s Jaroslavem Petrákem a Tomášem Suchánkem.

Patrik Mikel figuruje na postu náhradníka, takže by se rozleptání slánské trojice mohlo jevit jako nesmyslné. Jenže moravský junior musí být ve škole kvůli zkouškám až někdy do jedné po obědě. Odpolední přesun po dálnici D1 do české metropole může skýtat mnohá úskalí, takže by první tým Pardubic nemusel splnit podmínku povinných třech závodníků.

Pavla Čermáka čeká debut v letošní první lize
Pavla Čermáka čeká debut v letošní první lize

A jet ligový závod pouze se třemi družstvy by tedy bylo čóromóro. Protože v první lize jdou ambice klubů stranou ve prospěch dalších jezdeckých příležitostí pro závodníky výkonnostního středu, nebylo by přeložení na náhradní termín žádným východiskem. Nicméně jak bude v tabulce zohledněna slánsko – pardubická koalice?

„Bodování nevím,“ říká na rovinu Petr Moravec, předseda VV SPD. „Na to si musíme dneska sednout. Vypadá to, že koalice bude bez bodů do tabulky, kam budou bodovat jen soupiskoví účastníky.“

Jak dopadne středeční závod, který se do Svítkova dostal ze Svitav, se uvidí teprve po skončení zítřejšího podniku. Každopádně šance, že se konečně dočkáme rozpisu pro pět družstev, je zatím stále živá.

Startovní listina:

AK Markéta Praha: 1 Ondřej Smetana, 2 Jan Kvěch, 3 Filip Hájek, 17 Zdeněk Holub
SC Žarnovica: 4 Patrik Búri, 5 Ján Mihálik, 6 Jakub Valkovič, 14 neobsazeno
AMK ZP Pardubice 2 s AK Slaný: 7 Pavel Čermák (Slaný), 5 Michal Dudek (Slaný), 9 Martin Mejtský (Pardubice), 15 neobsazeno
AMK ZP Pardubice: 10 Radek Podhadský (Slaný), 11 Jaroslav Petrák, 12 Tomáš Suchánek, 16 Patrik Mikel?
Pražané v Žarnovici: Zdeněk Holub, Filip Hájek, Ondřej Smetana a Radek Smetana v roli kouče
Pražané v Žarnovici: Zdeněk Holub, Filip Hájek, Ondřej Smetana a Radek Smetana v roli kouče

Foto: Karel Herman a Martin Mesiarik

1 komentář u „Problémy se první ligy nepouštějí“

  1. Chtěl bych reagovat na jeden starší komentář k mému příspěvku souvisejícím s 1. ligou viz níže:

    ierk
    21.5.2017 (16:31)
    Tipuji že určitě né, jak jsem tady toho prudiče a chytrolína co by podle jeho keců jezdil plochou na elektrokole,již párkrát poznal v komentářích
    Určitě už udělal pro pd dost že má snahu furt jen kritizovat

    Moje reakce:

    1) Jsem platící divák plochodrážních závodů a to mě dává právo slušnou formou okomentovat co se mě líbí či nelíbí, nemusím být kvůli tomu zasloužilý plochodrážník..

    2) jestli oprřavdu pořadatelé, funkcionáři o diváky na ploché dráze nestojíte, stačí říct (pokud možno bez urážek).Naštěstí u nás Kopřivnici o nás diváky pořadatelé stojí, sami diváky vyzívají, že můžeme napsat jakoukoliv připomínku či návrh a já si jich nesmírně vážím. Doufám že i na dalších stadionech pochopili, že to bez divácké přízně a práce s diváky to nejde.

    3) o ploché dráze na elektrokolech jsem nic nepsal, psal jsem o elektromotorkách na ploché dráze. Byl bych rád, aby mě někdo, kdo neunese odlišné názory nevkládal do úst nesmysly.

    4) první liga se v letošních podmínkách moc nevydařila a za tím si stojím a utvrzuje mě v tom i tento článek. Jinak když Březolupy postaví družstvo, tak na 1. ligu chodím.

    5) Už jsem v minulosti párkrát zažil co je to dlouhá zbytečná cesta za plochou dráhou.

Komentáře nejsou povoleny.