Češi v akci 228

Konec letošního června rozhodně nemůže být z úhlu pohledu českého plochodrážního fanouška jako nudný. Ve středu se v Pardubicích Eduard Krčmář a Patrik Mikel radovali z domácích juniorských titulů.  V sobotu přišly Mariánské Lázně, úžasné jako každý rok, a v neděli Kopřivnice, už málem odepsaná, jež se však skvělým způsobem vrátila na plochodrážní mapu republiky. Jako bohaté byly starty českých a slovenských závodníků na našich oválech, o něco chudší je výčet jejich zahraničních startů, jak je patrné z dalšího dílu tradiční pondělní kompilace magazínu speedwayA-Z.

 

Václav Milík jel ligy ve Švédsku a v Polsku
Václav Milík jel ligy ve Švédsku a v Polsku

Masarna Avesta vystřídala v úterý na čele aktuální klasifikace švédské Elitserien Vetlandu. Na domácím kolbišti totiž slavila neuvěřitelně vysoké vítězství nad Indianernou Kumla v poměru 62:28. Václav Milík byl nejlepším mužem v sestavě hostí, jehož jedenácti bodům (1 2 1 2 2 2 1) se z jeho kolegů nedokázal přiblížit vůbec nikdo. Naproti tomu Vetlanda prohrála v Eskilstuně s domácí Smedernou těsně 47:43. Martin Vaculík tentokrát inkasoval pět bodů s jedním bonusem (0 1 2 2 X).

Martin Vaculík měl kromě svého ligového programu ještě Grand Prix
Martin Vaculík měl kromě svého ligového programu ještě Grand Prix

Polská extraliga měla včera na programu své desáté kolo. Gorzow prohrál v Rybniku 50:40, nicméně odvezl si bonus za lepší skóre součtu obou utkání. Martin Vaculík neměl svůj den už v sobotu v Horsensu, kde o závodě našel úplně jinou dráhu než při tréninku. V Rybniku inkasoval tři body se dvěma bonusy (0 1 2 0).

Eduard Krčmář získal titul v jednadvacítkách a včera opět exceloval za Gniezno
Eduard Krčmář získal titul v jednadvacítkách a včera opět exceloval za Gniezno

Právě o onen tabulkový bonus je Gorzow na čele tabulky před Wroclawí, která včera vyhrála v Toruni 41:49 a odvezla i také bonus. Václav Milík dosáhl na jedenáct bodů (2 1 3 2 2), když více si z jeho kolegů odvezl jen Maciej Janowski.

Ve druhé lize bylo včera na programu jediné utkání. Ostrow v něm jen těsně předčil Gniezno 46:44 a oba celky zůstávají se stejným počtem tabulkových bodů za vedoucím Lublinem. Eduard Krčmář pro hostující celek vyjezdil devět bodů s jedním bonusem (2 3 1 2 1).

Ilustrační foto: Karel Herman