Po kalendářce následovat mnohem příjemnější večer

Kralovice – 1. prosince
V sobotu po ranní kalendářce, která se protáhla asi do patnácté hodiny nastal v Kralovicích večer o něco příjemnější. Začaly se rozdávat medaile pro mistry. Na setkání dorazili nejen šampióni a lidé zasvěcení do ploché dráhy, ale i obyvatelé Kralovic včetně sympatického starosty. Ten ráno ještě pobíhal v montérkách a vše ještě dolaďoval pro slavnostní večer.

Po celý den si zúčastnění mohli pochutnat na teplém jídle či studeném pivu. Večer začal po šesté hodině vyhlášením těch nejmenších. Po obdržení svých medailí dostali od Petra Křikavy za úkol vyzvat své maminky k tanci . Daniel Hádek přitom předvedl i hvězdu, za kterou sklidil velký potlesk.

Další mimo jiné byla vyhlášena juniorská družstva. Za Mšeno se dostavil jen Adam Vandírek. Po nepovedené fotce ze strany Jana Holuba, kdy měl zavřené oč, zapózoval s limonádou, kterých prý vypil vyjímečně za dnešek asi dvanáct štoudví. Na své si přišel i Filip Šitera, který pro medaili šel několikrát. Svoji návštěvu tomuto večeru věnovali mimo jiných i pan Kohůt a další důležití sponzoři tohoto sportu .

Omluvil se Ádrian Rymel a omluven byl i nejlepší dlouhán Zděnek Scheiderwind, z rodinných důvodů, ten se však zúčastnil za klub Markéta ranní kalendářky. Chyběl i úřadující mistr jednotlivců Martin Vaculík, jenž byl v Polsku na podepsání kontraktu. Za dvojice se dostavili na vyhodnocení jak Luboš Tomíček a Pavel Ondrašík, tak i členové organizační skupiny týmu HBC.

Vyhlášení se zúčastnil jediný Slaňák, Patrik Linhart se svojí přítelkyní Nikolou. Mezi jednotlivými vyhlášeními vždy byli všichni vyzváni k tanci i poslechu dívčího dua z Pardubic, které hrálo výborně. Po vyhlášení se někteří mladší závodníci dohodli a odjeli na další mejdan, ale už soukromý.

Pro ty, kteří nepospíchali domů, bylo připraveno před půlnocí malé občerstvení a tanec. Bylo i hodně povídání o letošní sezóně, jenž tímto byla ukončena.

Ještě na začátku byl přivítán rodák z místních Kralovic Miroslav Rosůlek i pozdraven nahoru Jan Klokočka, taktéž rodák.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)