VV SPD prošel personální změnou

Mšeno – 8. prosince
Grepl PDK Mšeno požádal o změnu ve složení VV SPD. Jeho dosavadní zástupce Antonín Kasper odstoupil ze zdravotních důvodů. Místo něj bude v řídícím orgánu pracovat Petr Vandírek. Do kormidelní kabiny české ploché dráhy tak zasedne někdejší špičkový závodník, který ještě v loňském roce proháněl motocykly po oválech. Dá se tedy předpokládat rozšíření názorového spektra současného VV SPD složeného především z úředníků nebo plochodrážníků, kteří závodili už před delší dobou.

Vrátil Mšeno do extraligy:
Antonín Kasper trenérsky spolupracoval se Mšenem od vzniku týmu v roce 2000. Manažerem týmu se stal po rezignaci Františka Liebezeita počátkem roku 2005. V chaosu po odvolání tehdejšího prezidenta Vladimíra Wasyliwa konsolidoval prvoligový celek. Nicméně Mšeno pod jeho vedením v roce 2005 ještě nedokázalo splnit podmínky baráže, částečně i vinou zděděných personálních zmatků.

Loni však dokázal sestavit celek, který v první lize nepoznal konkurenci. Celkovým vítězem se stal už bez ohledu na výsledek závěrečných kol. Díky strategii nejlepšího závodníka na postu náhradníka porazil v baráži oslabené Pardubice, které spoléhaly především na problematické užití taktických rezerv.

Vinou zdravotních problémů však letos koučoval extraligový tým pouze v první polovině. Ve druhé části byl manažerem sám prezident Rudolf Grepl, v posledních třech kolech převzal manažerské otěže Petr Vandírek.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II) a Antonín Škach