Memoriál Antonína Vildeho najde přesnou podobu během nejbližších hodin

Slaný – 9. května
Memoriál Antonína Vildeho je díky svému osmnáctému ročníku, který ovál ve středočeském královském městě bude hostit již tuto sobotu, je již tradičním podnikem českého termínového kalendáře. Ostatně vedle pardubického dua Zlatá stuha – Zlatá přilba a pražského Tomíčkova memoriálu se více ročníky může chlubit již jen chabařovický Memoriál Jiřího Hurycha. Antonín Vilde se magazínu speedwayA-Z svěřil, že vzpomínkový závod na jeho otce dostane přesnou podobu startovní listiny během krátkého časového horizontu.

 

Kdo byl Antonín Vilde

Memoriál Antonína Vildeho se dočkal svého osmnáctého ročníku
Memoriál Antonína Vildeho se dočkal svého osmnáctého ročníku

Slánská sobota odstartuje již úderem desáté dalším dílem šampionátu stopětadvacítek na krátké dráze. Začínajícím adeptům bude vyhrazen prostor také během hlavního klání, které zahájí nástup ve dvě hodiny po obědě. Ukázkové jízdy na malém kolečku budou v sedle padesátek předvádět pětiletí Tony Katra a Matěj Hlačina, jehož starší bratr Jan provětrá svoji dvěstěpadesátku.

Vlastní Memoriál Antonína Vildeho již před lety našel svou podobu v závodě dvojic, jíž se vyznačoval v sedmdesátých letech. Nicméně přesný rozpis jízd není ještě znám, protože párů bude buď šest, sedm nebo osm.

Antonín Vilde na téma startovní listiny memoriálu svého otce:

„Zatím je šest dvojic, zde bude rozpis změněn na sedm nebo osm, se ujasní v nejbližších hodinách. Na změny jsem zvyklej‘, ty provázej‘ každej‘ Memoriál tak jako deštivý a chladný počasí.“

Zatím se neví, s kým bude Ondřej Smetana obhajovat své loňské vítězství, protože Michal Škurla je stále na marodce
Zatím se neví, s kým bude Ondřej Smetana obhajovat své loňské vítězství, protože Michal Škurla je stále na marodce

Nyní má PRO-TEC Speedway Meeting – Memoriál Antonína Vildeho šest neúplných párů. Radek Smetana ještě nevyřešil rébus, kdože to bude vedle jeho syna Ondřeje obhajovat loňské vítězství. A zda se Jan Kvěch objeví v barvách SCM spolu s Josefem Novákem, bude známé dnes večer.

Každopádně by diváci měli spatřit v akci čerstvé vicemistry republiky dvojic Hynka Štichauera a Zdeňka Holuba v týmu organizovaném Vladimírem Vopatem. Organizátoři pracují s názvem Speedway Fans Třebusice, byť bývalý pražský kouč trvá na pojmenování Třebusičtí Berani.

Zdeněk Holub a Hynek Štichauer pojedou opět spolu dvojici
Zdeněk Holub a Hynek Štichauer pojedou opět spolu dvojici

SK Miletice letos neobsadil svým párem mistrovství republiky, avšak svůj vlastní mítink ano. S jeho vestami nastoupí Josef Franc a Martin Málek, kteří už v minulosti mávali z nejvyššího stupně vítězů, byť každý v jiném ročníku.

Známé jsou i obě slánské sestavy, které budou mít mezinárodní aranžmá. S Michalem Dudkem nastoupí Rus Roman Lachbaum, zatímco sestavu Petr Babička – Piotr Dziatkowiak představuje osvědčené spojení, které jsme už také viděli na pódiu.

Předběžná podoba startovní listiny:

Smestav Speedway Team: Ondřej Smetana
Třebusičtí Berani: Zdeněk Holub – Hynek Štichauer
AK Slaný I: Michal Dudek – Roman Lachbaum (RUS)
AK Slaný II: Petr Babička – Piotr Dziatkowiak (PL – ACCR)
SCM při AK Slaný: Josef Novák – Jan Kvěch?
PRO-TEC SK Miletice: Josef Franc – Martin Málek

Cena www.OMA.cz veteránů:

Karel Kadlec
Martin Švestka
Jan Boháč
Dan Macl

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark IV)