Slánská akademie a sportovní centrum mládeže spojily své síly

Slaný – 7. května
Plánování termínů a nepříznivý vliv počasí na jakékoliv venkovní sportovní akce, přičemž plochá dráha není výjimkou, byly nakonec příčinou, že přeložení termínu Sportovního centra mládeže zapříčinilo i změnu termínu čtvrtého pokračování Slaný Speedway Academy z původního termínu 6. května na den později. Současně na slánském plochodrážním stadiónu proběhlo i soustředění SCM při AK Slaný.

 

9Bezmála dvacet trénujících mladých jezdců se sešlo v depu jednoho z nejstarších tuzemských plochodrážních stadionů, který se volným krokem blíží ke kulaté sedmdesátce a snad se jí dožije.

Miroslav Rosůlek, který má již sedm křížků nějaký ten rok za sebou a kromě trenérských povinností ve slánském AK, je rovněž trenérem ve SCM, a protože bez ploché dráhy nemůže být, realizuje se také ve slánské akademii, kde mu od letošního jara dělá parťáka Luboš Tomíček, třetí pokračovatel rodinné plochodrážní tradice.

8Oba slánské ovály byly na dnešní akci velmi dobře připraveny, ten malý prodělal v týdnu určité úpravy a tak mladí závodníci v kubaturách 500, 250 a 125ccm se bez problémů mohli soustředit na svůj výkon.

Trenérské duo Miroslav Rosůlek – Luboš Tomíček kromě zmiňovaných tří kubatur ještě mělo k dispozici i nejmladší potěr plochodrážního sportu, domácího Tony Katru a divišovského Matěje Hlačinu, kterým je pět let a sedlají stroje 50ccm.

7Do Slaného si přijel zatrénovat i polský jezdec Mateusz Lopuski z Gdaňska, který by se měl v letošní sezoně zúčastňovat mistrovství republiky stopětadvacítek na klasické dráze.

Mezi trénující jezdce se zapojil rovněž Eduard Krčmář, který se v noci vrátil se slovenské Žarnovice a chystal si své stroje na pondělní plzeňské finále dvojic. Našlapaný program mu bude pokračovat extraligovým závodem v úterý v Praze.

5Jezdci, kteří nespadají zařazením do SCM, ale byli součásti Slaný Speedway Academy, byl kromě zmiňovaných Tonyho Katry, Matěje Hlačiny a Mateusze Lopuskeho tradičně Adam Nejezchleba a nově Daniel Klíma, nová akvizice AK Divišov.

Příští termín Slaný Speedway Academy je naplánován na sobotu 3. června, ale mladí jezdci do Slaného zavítají již příští sobotu 13. května, kdy se zúčastní mistrovského klání ve třídě do 125ccm na malé dráze. Start závodu je stanoven na 10:00, a pokud budou chtít shlédnout umění starších kolegů, budou mít možnost od čtrnácti hodin sledovat závod dvojic PRO-TEC memoriál Antonína Vildeho.

Foto: Václav Buřič