Liberec chce před domácím publikem udělat vítěznou tečku

Liberec – 12. října
V přeboru tříčlenných družstev je už vše rozhodnuto. Žádný ze čtveřice zúčastněných celků nemůže v závěrečné klasifikaci ani nahoru, ani dolů. Zbývá odjet jediné kolo zítra v Liberci. Šampióni by se v něm rádi před svým vlastním publikem předvedli opět ve vítězné fazóně.

Mistrovský celek, jenž triumfoval ve čtyřech z dosavadních sedmi klání, nenechává nic náhodě. A staví vskutku silnou sestavu. Jeho barvy ponesou Matěj Kůs, Pavel Ondrašík, Dariusz Lowicki a Vladimír Višváder.

Největším libereckým problémem byly v celé soutěži Březolupy. Trio Martin Gavenda, Martin Málek a Michael Hádek bude dozajista kousat i zítra. Triumf pod Ještědem by pro moravský tým byl tou správnou satisfakcí po ztrátě reálných šancí na zlato už minulý měsíc ve Svitavách.

Zbývající celky nenastoupí v optimálních sestavách. Pardubicím bude scházet Hynek Štichauer, který z Polska dostal nabídku hned na dva pouáky. Zatímco východočeský klub pojede s Pavlem Fuksou, Romanem Andrusivem a Jaroslavem Petrákem, Slaný bude mít vzhledem k okolnostem k dispozici jen Petra Babičku a Michaela Dudka.

Jak zítra nastoupí:

Liberec Pavel Ondrašík, Matěj Kůs, Dariusz Lowicki, Vladimír Višváder
Slaný Petr Babička, Michal Dudek
Březolupy Martin Málek, Martin Gavenda, Michael Hádek
Pardubice Pavel Fuksa, Jaroslav Petrák, Roman Andrusiv

Aktuální tabulka po sedmém kole:

  malé body velké body
1. Liberec 225 25
2. Březolupy 209 21
3. Slaný 147 14
4. Pardubice 142 10

Foto: Antonín Škach