Patrik Linhart hovořil o stoprocentní jistotě, ale licenci nedal

Slaný – 22. září
Každý závod v kalendáři dává fanouškům mnoho důvodů k radosti nad dalším mítinkem. Osmý Memoriál Antonína Vildeho byl však předevčírem poměrně nostalgickou záležitostí. Vedle Františka Liebezeita se s aktivní kariérou rozloučil také Patrik Linhart. Slánský nezničitelný nezmar se vždy po sebekrkolomnějších pádech spěchal vždy zpátky do sedla plochodrážního motocyklu. Nyní však už minimálně stokrát ujistil všechny, že je jeho rozhodnutí nezvratné. Svou závodnickou licenci však z rukou nedal.

Patrik Linhart se rozloučil vskutku parádně. Nejprve vyhrál extra rozjížďku Františka Liebezeita. Poté s přehledem proniknul do finále Memoriálu Antonína Vildeho. A Tomasze Jedrzejewskeho vodil až do poslední zatáčky. Teprve v ní mu suverén základní části sebral druhou příčku v posledním závodě kariéry.

Patrik Linhart však už jednou řekl, že se na ovály nevrátí. Stalo se tak po květové extralize v Plzni. Nicméně vidina možného úspěchu ve finále mistrovství republiky jednotlivců ve Slaném ho podnítila ke comebacku. Co když bude Slaný pořadatelem obdobného závodu také napřesrok?

„Už jsem se doloučil,“ vyvrátil Patrik Linhart hypotézu, že by se jeho letošní podzimní návrat mohl někdy v budoucnu opakovat. „Už by mě asi nic nemohlo tolik motivovat k návratu. Můj odchod je určitě na miliardu procent stoprocentní.“

Počátkem října však ve Slaném vrcholí extraliga. Předpokládá se, že teprve právě tady se odehraje definitivně poslední dějství bitvy Slaného, Plzně a Pardubic o letošní trůn. „Budu tam,“ slíbil Patrik Linhart. „Jako divák. Plochá dráha mi určitě bude chybět, přijdu se podívat. Ale abych tu extraligu jel, musel by se stát velkej průser.“ Ale když jsem ho však požádal o licenci do své sbírky, nedal ji z rukou.

Foto: Pavol Pučko www.speedway-foto.ic.cz a Jiří Berenda