Míšenská líheň málem převálcovala český plochodrážní potěr

Slaný – 26. března
Posun hodinových ručiček ze soboty na neděli o jednu hodinu do předu nastavilo letní čas a počasí, které v posledních dnech nemělo nic společného s jarními teplotami, se na nedělní dopolední druhý tréninkový kurz ve Slaném prosadilo nebývalou intenzitou ke spokojenosti všech, kteří přijeli na malý slánský ovál po týdnu opět vyzkoušet si svoji připravenost před novou sportovní sezónou.

 

Miroslav Rosůlek a Luboš Tomíček měli opět plné ruce práce
Miroslav Rosůlek a Luboš Tomíček měli opět plné ruce práce

Trenéři Miroslav Rosůlek s Lubošem Tomíčkem měli tentokrát k dispozici jedenáct mladých závodníků. Již ve čtvrtek avizoval Jiří Štancl Antonínu Vildemu, že dorazí od našich sousedů z Německa několik místních nadějí. A skutečně o půl desáté ze dvou dodávkových vozů si své stroje vyložila pětice začínajících závodníků a závodnic ve Slaném z dobře známého kdysi východoněmeckého družebního klubu MC Meissen. Jeho jezdci v sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století byli ve Slaném častými hosty a naopak plošináři AMK Bateria Slaný  na míšenském oválu zaznamenali nejeden úspěšný výsledek.

Vojtěch Zamazal na ovále s Lukášem Vinterem
Vojtěch Zamazal na ovále s Lukášem Vinterem

Bruno Belan, Vojtěch Zamazal, Tony Katra a samozřejmě Michal Baštecký byli ti, kteří zde již absolvovali první trénink a nechyběli ani dnes. Vůbec poprvé se zde objevil  Vojta Šachl z AK Divišov a před úterním Mini Cupem využil příležitosti si zatrénovat Lukáš Vinter z pražské Markéty.

Jako divák se přijel podívat František Klier. Ten ještě nemá připravený tréninkový stroj kubatury 500ccm a tak litoval, že si nevzal svou stopětadvacíku oblíbené žluté barvy, aby si mohl aspoň zatrénovat s ostatními.

Míšeňský potěr ve Slaném
Míšeňský potěr ve Slaném

Bruno Thomas, Frieda Thomas, Magnus Rau, Michelle Rau a Manuel Rau, to byla sestava MC Meissen, která ve Slaném málem co do počtu zastínila českou plochodrážní nastupující generaci. Miroslav Rosůlek s Lubošem Tomíčka měli o práci postaráno a ke spokojenosti všech probíhalo nedělní dopoledne bez jediného problému, který by narušil tréninkový proces.

4K překvapení mnohých se na Slaný Speedway Academy objevil bývalý úspěšný český plochodrážní reprezentant Antonín Šváb, jehož otec ve Slaném na přelomu padesátých a šedesátých let začínal a pro plochou dráhu jej objevil legendární Václav Stanislav a zařadil jej do sestavy tehdejšího KV Svazarmu Praha-venkov, aby později se z něho stal vynikající závodník, který svůj um proměnil v titul mistra světa na ledové ploché dráze.

Ve Slaném nechyběl ani Jiří Benda z firmy Shupa, která se slánskou akademií úzce spolupracuje a ve společnosti trénujících jezdců a jejich doprovodu strávil příjemné dopoledne. Příští termín Slaný Speedway Academy je stanoven na Velký pátek 14. Dubna, kdy je pracovní volno a na programu budou Velikonoční svátky.

Účastníci dnešního tréninku
Účastníci dnešního tréninku

Foto: Zdeněk Kabeláč