Kopřivnice bude letos pořádat tři závody

Kopřivnice – 22. března
Pavlu Váňovi už párkrát nemohli přijít závodníci, kteří se jeho verdikty cítili poškození, přijít na jméno. V Kopřivnici jej ovšem velebí až do nebes. Jeho inspekce dráhy totiž s definitivní platností evidentně prolomila odpor radnice vůči ploché dráze. Na ní nyní naopak svítí zelená pro tři závody.

 

V Kopřivnici nezapomínají na Michala Matulu
V Kopřivnici nezapomínají na Michala Matulu

Inspekci šéfa rozhodčích si vyžádalo město prostřednictvím své správy sportovišť. „Bylo tam pět lidí z města a tři od nás z klubu,“ říká Richard Dufek. „Výsledek je, že nic není neřešitelný. Nečekali, že jim Pavel Váňa bude tvrdit, že bychom tady příští rok mohli pořádat světovej‘ pohár dvěstěpadesátek. A tak máme zelenou pro opravu mantinelů a dráhy a smlouva o nájmu s městem by měla být do dvou týdnů.“

V Kopřivnici se tím pádem pojedou tři závody. Sezónu otevře červnový přebor, který pro osmičku nejlepších vyvrcholí druhým ročníkem Memoriálu Michala Matuly. O měsíc později tady najde útočiště mistrovský flat track, jenž se sem přeloží ze Svitav, kde budou organizovat Pohár přátelství. Není vyloučeno, že ho doprovodí otevřený šampionát republiky dvěstěpadesátek. Naposledy půjdou lidé v Kopřivnici na plochou dráhu na mezinárodní pouťák zkraje září.

Plochá dráha na Letním stadiónu v letošním roce:

25.6. Přebor jednotlivců + 2. Memoriál Michala Matuly
29.7. MR flat track + otevřené MR 250 ccm
9.9. volný mezinárodní závod

Foto: Pavel Fišer