Porsche zabrzdilo návrat Pavla Pučka

Mlčechvosty – 11. srpna
Pavel Pučko měl na začátku sezóny smůlu. Svůj první kontakt se záludnou kopřivnickou dráhou odskákal pádem. Kromě otřesu mozku si přivodil také frakturu klíční kosti. Po rekonvalescenci plánoval návrat na ovály už počátkem prázdnin. Jenže díky rychlému bílému vozu Porsche 944 zaznamená svůj comeback až za čtrnáct dnů při druhém kole semifinále A mistrovství republiky jednotlivců v Březolupech.

Pavel Pučko se byl na začátku července se svým otcem podívat na pokračování šampionátu juniorských družstev ve Mšeně. Pršelo a mítink byl zrušen dvě hodiny před začátkem. Proto na nic nečekali, zasedli do své červené Tatry Beta a vydali se domů.

Konec jejich putování však přišel už v obci Střemy. „Chlápek na porsche nezvládnul zatáčku,“ popisuje osudné vteřiny Pavol Pučko, závodníkův otec. „Vlítnul do protisměru a trochu mi to pocuchal. Děkujeme všem od ploché dráhy, kteří zastavili a nabídli pomoc. Bylo jich hodně.“

Nikomu se naštěstí nic nestalo, ovšem rodinný dopravní prostředek rodiny Pučkových to odnesl. Pavlu Pučkovi se tak nucená přestávka prodloužila o tři týdny, než si pořídili nový vůz.

Přidaly se i komplikace s bolestmi za krkem. Ovšem pražský junior je už od minulého čtvrtka opět v plném tréninkovém procesu. A společně se svým otcem se chystá na semifinále v Březolupech. Shodou okolností jde o pokračování závodu, který ho v půli května dočasně vyřadil ze závodního kolotoče.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II), Pavol Pučko a Antonín Škach