O druhou sedmičku se začne válčit zítra

Svitavy – 10. srpna
Jeden z nejdůležitějších závodů letošního léta je na pořadu zítra odpoledne ve Svitavách. Zatímco semifinálová skupina A mistrovství republiky jednotlivců má své první vystoupení v Kopřivnici za sebou, závodníci z béčka půjdou do boje o sedm míst ve finále poprvé zítra. Startovní listina se nerodila bez problémů, nicméně nakonec v ní přece jen figuruje šestnáct závodníků.

Katastrofální úbytek českých plochodrážníků se v této sezoně projevil také v nejstarším motoristickém šampionátu u nás. Zatímco ještě na Čarodějnice se během kvalifikačního tréninku střetlo v boji o semifinále devatenáct závodníků, čtvrt roku později je všechno jinak.

Z přímo nasazených semifinalistů skupiny B se postupně omluvili Karel Průša, Petr Vandírek a Jakub Hejral. Místo nich se do hlavní šestnáctky dostali prakticky všichni, kdo měli chu. Účast byla nabídnuta i Janu Jarošovi, jehož původní los poslal do áčka. Pražský jezdec, který se vrátil na ovály minulý týden, však odmítl s argumentem, že si letos dá v mistrovství republiky pauzu.

Velkou chybou by ovšem bylo znevažovat úroveň podniku. Okruh zájemců o postup do Slaného totiž převyšuje sedm volných míst. Nejlepší pozvánkou do ochozů jsou samozřejmě jména borců, kteří už v mistrovství republiky získali renomé.

Startovní listina:

1 Patrik Doubek, Praha
2 Lukáš Dryml, Pardubice
3 Vladimír Višváder, Liberec
4 Roman Andrusiv, Pardubice
5 Luboš Tomíček, Praha
6 Petr Babička, Slaný
7 Aleš Dryml, Pardubice
8 Michal Dudek, Slaný
9 Pavel Ondrašík, Praha
10 Zdeněk Simota, Plzeň
11 Radim Chod, Slaný
12 Dominik Jech, Praha
13 Tomáš Suchánek, Pardubice
14 František Liebezeit, Liberec
15 Jaromír Otruba, Mšeno
16 Marián Jirout, Pardubice
 
Omluveni:
6 Petr Vandírek, Plzeň
8 Karel Průša, Mšeno
11 Jakub Hejral, Mšeno

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)