Pražskou Grand Prix doprovázejí další akce

Praha – 25. července
Páteční odpolední trénink a sobotní večerní velká cena jsou jen dva vrcholky programu, který v nadcházejících dnech nabízí česká metropole plochodrážním fanouškům. Organizátoři ve spolupráci se svými partnery připravili také další akce. Připraveny jsou autogramiády, show a také druhý ročník Spanilé jízdy Prahou.

Všechno začíná už dnes odpoledne. Mezi čtrnáctou a šestnáctou hodinou proběhne v prostorách květinového studia Bellis na kladenské Žižkově ulici autogramiáda s držitelem divoké karty Lubošem Tomíčkem a náhradníky Matějem Kůsem a Josefem Francem. V prodeji budou rovněž vstupenky. Z Kladna se závodníci přesunou zpět do Prahy. A hned ve čtvrtek čeká obdobná akce na Národní třídě za obchodním domem Tesco. Ta je orientačně ohraničena šestnáctou a osmnáctou hodinou.

V pátek bude na Můstku Moto Show. Mimo jiné na ní budou představeny stroje Harley Davidsson, BMW a Jawa, ukázky trialistů i motocyklových dragsterů. Na velkoplošných obrazovkách se diváci budou dívat na ukázky motocyklových sportů samozřejmě včetně ploché dráhy. Vše se vejde do časového rozpětí mezi šestnáctou a dvacátou hodinou. Ve stejném duchu bude Moto Show na Můstku pokračovat i v sobotu dopoledne.

Ve čtrnáct hodin pak odstartuje opět Spanilá jízda Prahou. Motorkáři v sedlech svých dvoukolových miláčků budou ulicemi metropole burácet už podruhé. Na rozdíl od loňska však cíl nebude na Ladronce, nýbrž přímo na Markétě. Cestou pro ně bude opět připraven doprovodný program včetně soutěží.

Doprovodné akce Grand Prix České republiky:

DNES 14:00 – 16:00 Kladno, Žižkova, květinové studio Bellis – autogramiáda Luboše Tomíčka, Josefa France a Matěje Kůse.
 
ČTVRTEK 16:00 – 18:00 Praha, Národní třída, u OD Tesco – autogramiáda Luboše Tomíčka, Josefa France a Matěje Kůse.
 
PÁTEK 16:00 – 20:00 Praha, Můstek, Moto Show
 
SOBOTA dopoledne Praha, Můstek, Moto Show
 
SOBOTA od 14:00 Spanilá jízda Prahou

Trasa Spanilé jízdy Prahou:
Václavské náměstí, Mezibranská, Žitná, Karlovo náměstí, Resslova, Jiráskovo náměstí, Masarykovo nábřeží, Most Legií, Vítězná, Újezd, Karmelitská, Malostranské náměstí, Nerudova, Ke Hradu, Hradčanské náměstí, Loretánská, Pohořelec, Dlabačov, Bělohorská, Bělohorská, Ankarská, Zvoníčkova, U Vojtěšky, AK Markéta – celkem asi devět a půl kilometru.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)