Matyáš Hlaváček závodí o licenci

Divišov – 24. července
Oficiální zveřejnění startovní listiny nedělního šampionátu dvojic v Divišově přineslo včera odpoledne mnoho zajímavého. Počet týmů se nakonec ustálil na deseti, což znamená zrušení kvalifikace, na níž se divišovští pořadatelé ještě ráno chystali. Richard Wolff figuruje v sestavě pražského Olympu a v HBC & Rarach Teamu ho nahradí Polák Piotr Dym. Divišovský tým bude nakonec bez avizovaného Mateje Žagara. Překvapivý comeback však ohlásil Matyáš Hlaváček. Po svém zranění z tréninku na chabařovický závod juniorského šampionátu republiky v červenci 2005 ho čeká rovnou prestižní podnik. Závodník, který stále figuruje na mšenské soupisce, však magazínu speedwayA-Z prozradil, že si pro nedělní svůj start za Liberec nejprve musí bleskurychle zajistit licenci.

„Jestli to stihnu, pojedu,“ říkal Matyáš Hlaváček včera večer. „Chci to jet, ale zítra musím k doktorce.“ Nesmírně talentovaný závodník, který začal svou kariéru ve Mšeně, má už jeden úspěšný návrat za sebou. By takřka celou sezónu 2004 prostál s pochroumaným ramenem a potrhanými vazy po dubnovém pádu při první lize v Plzni, o rok později na něm pauza nebyla vůbec znát. Jenže v půli plochodrážní kampaně přišlo obdobné zranění v Chabařovicích.

Od té doby Matyáš Hlaváček pouze trénoval. Loni uvažoval o amatérské Conference League v Anglii, kde působil jako mechanik Tomáše Suchánka. Do ostré akce se však dostane až tuto neděli v Divišově, pokud ovšem stihne zvítězit v papírové válce o licenci.

„Už je čas,“ komentuje své rozhodnutí znovu naskočit do plochodrážního kolotoče. „Prostě to zkusím. Jenže u nás se letos nikde netrénuje. Dva roky jsem na tom neseděl a tak nevím, jak to dopadne. Zatím pozdravuju všechny, co si na mě ještě pamatujou!“

Sestavy pro MR dvojic po včerejší oficiální uzávěrce nominace:

Skupina A: PSK Olymp Praha 1 Adrian Rymel
    2 Luboš Tomíček
    21 Richard Wolff
 
  ZP Pardubice 3 Marián Jirout
    4 Hynek Štichauer
 
  Liberec 5 Vladimír Višváder
    6 Matyáš Hlaváček
 
  PDK Mšeno 7 Jakub Hejral
    8 Jaromír Otruba
 
  AK Divišov 9 Filip Šitera
    10 Michael Hádek
 
 
Skupina B: SOND PO Miletice 11 Adrian Szewczykowski, PL
    12 Pawel Zmarzlik, PL
 
  Markéta Praha 13 Josef Franc
    14 Matěj Kůs
    27 Pavel Ondrašík
 
  ZP Pardubice 2 15 Pavel Fuksa
    16 Jaroslav Petrák
 
  AK Březolupy 17 Martin Málek
    18 Martin Gavenda
 
  HBC & Rarach Team 19 Zdeněk Simota
    20 Piotr Dym, PL

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II) a Miroslav Černý