V juniorských družstvech a stopětadvacítkách bude všechno jinak

Pardubice a Mšeno – 24. července
Pouze zářijové vyvrcholení ve Svitavách zůstává ve zbytku termínového kalendáře mistrovství republiky juniorských družstev a kubatury 125 ccm beze změny. Závody v Pardubicích a ve Mšeně uplavaly. Vzhledem k termínovým kolizím se nyní padly i jejich náhradní datumy.

Pardubický závod byl z deštivého pátku 22. června přeložen na 14. září. Nakonec se ovšem ve Svítkově pojede už příští týden 3. srpna. Fanoušci ovšem nebudou připraveni o pouák plánovaný na stejný den. Naopak uvidí o závod navíc, protože pardubičtí pořadatelé připravili dva test matche Pardubice vs. Itálie. Armando Castagna, manažer italského týmu, už vyslovil souhlas. První závod ve Svítkově bude v pátek 14. září v obvyklých osmnáct hodin, druhý v neděli úderem desáté.

D隝 během prvního z dvojice červencových svátečních dní nepřál juniorským družstvům a malorážkám ani ve Mšeně. Jury se původně dohodla na termínu 12. srpna. Jenže ve stejném termínu jede pražská Markéta utkání druhé polské ligy v Lodži. Absence jejich závodníků by notně ovlivnila podobu startovní listiny, takže se závod v městečku u Mělníka uskuteční 31. srpna.

Nová podoba zbytku MR juniorských družstev a 125 ccm:

závod původní datum přeložený datum aktuální datum
Pardubice 22.6. 14.9. 3.8.
Mšeno 5.7. 12.8. 31.8.
Svitavy 15.9.    

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)