Chabařovická kvalifikace má výjimku, plzeňská mezinárodní rámec

Chabařovice a Plzeň – 13. června
Juniorská kvalifikace ve zvláštním termínu mimo hlavní závod se v řadách závodníků vesměs nesetkala s pozitivním ohlasem. Ve dvou zbývajících případech se ovšem uskuteční jinak, než je letos obvyklé. V Chabařovicích bude na programu dopoledne před mistrovským kláním a v Plzni zřejmě doprovodí test match české juniorské reprezentace proti spojenému týmu Slovinců a Chorvatů.

Pokud se týká Chabařovic, VV SPD vyhověl jejich žádosti, aby se uchazeči o volná místa v hlavním závodě mohli na dráze utkat až dopoledne. Svůj požadavek zdůvodnili skutečností, že na svém ovále nepořádají pravidelnou tréninkovou činnost, při níž by se kvalifikační rozjížďky konaly. Z tohoto důvodu by byl největší problém s pojištěním.

Termín plzeňské kvalifikace je stanoven na 29. srpna. Pokud vyjde plán přípravy reprezentačního družstva na světové finále juniorských týmů, bude její součástí test match s Chorvaty a Slovinci. Záměr předpokládá, že půjde o závěrečné kolo turné, jehož předchozí zastávky budou v Pardubicích a Praze.

Program zájezdu jihoslovanského týmu:

27.8. Pardubice  
28.8. Praha  
29.8. Plzeň + kvalifikace pro MR juniorů na 5.9.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)