Nový kapitán posadil staronové mistry opět na nejvyšší stupínek pódia

Praha – 9. října
Nedělní termín vyvrcholení letošní extraligy si pochvalovali všichni přítomní, které dnes spolkla vjezdová dráha pražské Markéty. Snad jen s výjimkou Jaroslava Gavendy. Zdeněk Simota nakonec přece jen startoval na pouťáku v Olchingu. Koaliční tým jen paběrkoval a jeho kouč na otázky, kdy někomu ze své čtyřky svěří do rukou žolíka, oplácel výmluvnými pohledy. Vedení se ujal konzistentní slánský tým, ovšem s pravidelnými výjezdy náhradníků Matěje Kůse a Václava Milíka se před středočeské družstvo dostaly Pardubice a Praha. Ke všemu ojnice z motoru Jakuba Jamroga vykoukla ve chvíli, kdy jeho majiteli nezbývalo k vítězství v desáté jízdě pouze projet poslední zatáčkou. Ovšem Milan Mach si geniálně načasoval žolíkový útok a Eduard Krčmář mu vskutku v rozjížďce s číslem čtrnáct přivezl šest bodů naráz. Základní část skončila pražským vedením o dva body před Pardubicemi a čtyři před Slaným, který však jako první vypadl z boje o nejvyšší stupínek pódia. Milen Manev a Eduard Krčmář se totiž vrátili s třetími místy. Ovšem Milan Mach promptně pospíchal k telefonu, aby z Jakuba Jamroga udělal taktickou rezervu. Jeho Polák mu předposlední jízdu vyhrál. A byť pro Slaný bylo na útok na zlato pozdě, zkomplikoval na hrotu průběžné klasifikace. Před poslední jízdou vedli domácí o jediný bod. Nejlepší vystřihl Matěj Kůs, ovšem Václav Milík se tvrdě hnal dopředu středem úvodního oblouku. Pražana nemilosrdně přibil k mantinelu a naději domácích na rozjezd sebral Jakub Jamrog, když se ve výjezdu posunul za záda pardubického borce, který se poprvé představil v roli kapitána místo Aleše Drymla, jenž se však také smál na stupních vítězů se zlatou medailí kolem krku. Sedmé vítězství podtrhlo dominanci Zlaté přilby ve znovu zavedené formuli čtyřutkání. A protože Pražanům nepomohlo k prvenství ani domácí prostředí, jediným týmem se skalpem pardubického koníka, zůstal Slaný.

Konečné pořadí extraligy korespondovalo s umístěním v závěrečném závodě
Konečné pořadí extraligy korespondovalo s umístěním v závěrečném závodě

Slaný se drží vedení jako klíště

Začátek poslední letošní extraligy bude dílem okamžiku
Začátek poslední letošní extraligy bude dílem okamžiku

Ve svém posledním závodě nezbývalo extralize k vyřešení již prakticky zhola nic. Pardubice cinkaly zlatem již v šestém podniku v Březolupech, který zároveň rozhodl, že na BP Team žádná medaile nezbude. V pátek v Pardubicích se Praha přiblížila ke stříbru, o něž by přišla jen v případě dnešního posledního místa za současné podmínky slánského vítězství.

Podobný scénář se ovšem rýsoval prakticky jen v rozjížďce s číslem jedna. Tomáš Suchánek v ní sice odvedl Jakuba Jamroga, ovšem Michal Škurla trčel na beznadějné čtvrté příčce, z níž jej před sebe odmítal pustit Martin Málek. Ovšem Praha záhy nabrala záchranný kurz, jenž jí záhy navedl do čela průběžné klasifikace.

Michal Dudek (žlutá) )tpčí na Zdeňka Holuba
Michal Dudek (žlutá) )tpčí na Zdeňka Holuba

Zdeněk Holub se dle svého dobrého zvyku vrátil po výjezdu na ovál ještě ke svému otci čekajícímu za vraty depa k posledním úpravám motocyklu. Záhy vystřihnul perfektní start ve svém stylu. V první zatáčce před sebe nepustil Michala Dudka, který za sebou nechal Martina Gavendu a v první zatáčce objel Jaroslava Petráka. Na konci druhého kola již vedl Pražan o více než pět metrů.

Patrik Mikel jede před Ondřejem Smetanou a Josefem Novákem
Patrik Mikel jede před Ondřejem Smetanou a Josefem Novákem

Hovoříme-li v případě Zdeňka Holuba o osvědčené rutině, rozjížďka s číslem tři nebyla rozhodně tuctová. Patrik Mikel v ní dostál svým slovům o zlepšování svých slabších startů a po vylétnutí pásky vedl dokonce před Eduardem Krčmářem. Slánský junior se sice dostal v první zatáčce do vedení, jenže Patrik Mikel uhájil dva body před Ondřejem Smetanou.

Zdeněk Holub (červená) v souboji s Eduardem Krčmářem (žlutá)
Zdeněk Holub (červená) v souboji s Eduardem Krčmářem (žlutá)

Kapitolu první série z pozice leadera průběžné klasifikace uzavřel Slaný. Josef Franc vyhrál čtvrtou jízdu stylem start – cíl, zatímco za jeho zády se Hynek Štichauer kočkoval s Milenem Manevem. Od druhé zatáčky hrál prim Pardubičan, jenže to už byl Pražan dávno v prachu. Bulharův bod posunul Středočechy na osm bodů, Praha měla sedm, Pardubice šest a BP Team tři body.

Hynek Štichauer ujíždí Milenu Manevovi
Hynek Štichauer ujíždí Milenu Manevovi

Na prahu druhé série ovšem převzal řežisérské opratě Tomáš Topinka. V páté jízdě vystřídal Michala Škurlu svým náhradníkem Matějem Kůsem.  Nejlépe ovšem odstartoval Milen Manev, ovšem Pražan rázem utnul veškeré připomínky na evropské semifinále v Liberci, kde jej Bulhar připravil o bod. Vnějškem první zatáčky se ve druhém okruhu přenesl do čela a Stanislav Klenovec jej odmával jako vítěze už ve chvíli, kdy slánský Bulhar byl ještě před závěrečnou zatáčkou.

Matěj Kůs na samém začátku své triumfální série
Matěj Kůs na samém začátku své triumfální série

Praha srovnala krok se Slaným, který se však jen velice nerad loučil s pozicí leadera. Zdeněk Holub měl v rozjížďce s číslem šest další ze svých rychlých startů. Jenže motocykl se mu vzepjal na zadní a do úvodního nájezdu přijel jako první Eduard Krčmář. Vnějškem první zatáčky se dopředu hnal Tomáš Suchánek, jenž pražského juniora za sebou nechal v úvodním výjezdu.

Eduard Krčmář pří svém druhém vítězství porazil Tomáše Suchánka
Eduard Krčmář pří svém druhém vítězství porazil Tomáše Suchánka

Pardubičanovi však bylo druhé místo příliš málo. Proháněl Eduarda Krčmáře, přičemž jejich souboj měl dojít svého vyvrcholení až v poslední zatáčce. Tomáš Suchánek v ní nasadil velkorysý oblouk, jenže Eduard Krčmář o hrozbě věděl. Přesunul se rychle na ohrožené místo a vítězství uhájil. Stejně jako jeho junior se první příčky držel i Slaný.

Michal Dudek byl dnes v zásadě spokojený - na snímku jede před Ondřejem Smetanou
Michal Dudek byl dnes v zásadě spokojený – na snímku jede před Ondřejem Smetanou

Hynek Štichauer rychle v sedmé jízdě ujel všem svým soupeřům. Michal Dudek pojal svůj letos poslední závod v excelentním duchu a v prvním výjezdu si to namířil před Ondřeje Smetanu jakoby se nechumelilo. Pražský junior nechal na dráze úplně všechno, jenže slánský závodník se druhé příčky nepustil.

Lubomíru Vozárovi se vůbec nelíbila pozice třetího týmu průběžné klasifikace. „Nic novýho, to už je pořád dokola,“ komentoval Josef Franc skutečnost, že proti sobě v rozjížďce s číslem osm nebude míst Josefa Nováka, nýbrž Václava Milíka. Avšak pardubické eso, které dnes převzalo kapitánskou pásku od Aleše Drymla, mělo zpočátku problémy s nastavením motocyklu na starty.

Josef Franc líčí stíhací jízdu Václava Milíka v rozjížďce s číslem osm:

„Šlo o čas, jestli mě předjede nebo ne. Bohužel se mi nepovedlo vyhrát…“

Souboj Jakuba Jamroga (žlutá), Josefa France (červená) a Václava Milíka (modrá) v rozjížďce s číslem osm
Souboj Jakuba Jamroga (žlutá), Josefa France (červená) a Václava Milíka (modrá) v rozjížďce s číslem osm

S letem pásky se proto usadil na čele Jakub Jamrog. Z výjezdu se však pod ním mihnul Josef Franc, jenže do role hrdiny jízdy se stavěl Václav Milík. Teprve v první zatáčce druhého okruhu objel druhého Jakuba Jamroga. Poté bleskem snížil odstup od vedoucího Josefa France. Na konci třetího okruhu byl kousek od podjetí, k němuž tak došlo až ve výjezdu z první zatáčky posledního kola.

 

Praha přebírá otěže vlády

Matěj Kůs (červená) bojuje s Tomášem Suchánkem (modrá)
Matěj Kůs (červená) bojuje s Tomášem Suchánkem (modrá)

Třetí sérii začínal Slaný s dvoubodovým náskokem před Prahou a Pardubicemi, které po prvním nasazení Václava Milíka srovnaly krok s domácími závodníky. Záhy však bylo ovšem všechno naruby. Michal Škurla po dlouhé přestávce od své nuly v úvodní rozjížďce, vyhrál devátou jízdu stylem start – cíl. Michal Dudek navzdory veškeré snaze získal tentokrát jen skalpy Josefa Nováka a Radka Podhadského.

Michal Dudek vypráví o šestnácté jízdě ze svého úhlu pohledu:

„Škoda, že jsem Michala neporazil. Odstartoval a byl tam.“

Václav Milík šel opět od vítězství k vítězství
Václav Milík šel opět od vítězství k vítězství

Dlaň Milana Macha se však přesto neocitla úplně bez trumfů. Stále ještě vedl o bod před Prahou a Jakub Jamrog se vzápětí dostal bez problémů do čela desáté jízdy. Pro slánské ambice bylo dobré, že mezi Polákem a Zdeňkem Holubem jel ještě Hynek Štichauer. Jakub Jamrog mířil do poslední zatáčky, když se ozvala ohlušující rána!

Ojnice z motoru slánského Poláka si karterem prorazila díru na tento svět. A průběžná klasifikace se rozbila na kousky podobné těm, které exploze motoru Jakuba Jamroga rozmetala po dráze. Slaný se rázem dělil o druhé místo, zatímco Pražané se ujali vedení.

Michal Dudek (žlutá) při souboji s Radkem Podhadským
Michal Dudek (žlutá) při souboji s Radkem Podhadským

Tomáš Topinka se rozhodl posílit své vyhlídky na celkovou výhru. V rozjížďce s číslem jedenáct nejel k roštu Ondřej Smetana, nýbrž Matěj Kůs. Start však patřil Tomáši Suchánkovi, jenže už v nájezdu do první zatáčky vedl Matěj Kůs. Pardubický závodník zkusil kontrovat ve druhém oblouku, ovšem Matěj Kůs jej vyvezl k mantinelu.

Josef Franc si tak mohl být navýsost jistý, že mu Lubomír Vozár přihraje do dvanácté jízdy opět Václava Milíka. Sám dnes střídal dva motocykly, což u něho není příliš obvyklé. Nyní se vracel k depu, za vraty mu bouřil druhý motocykl, nicméně on zůstal na tom, v jehož sedle projel vraty.

Matěj Kůs vede před Martinem Málkem (bílá) a Milenem Manevem (žlutá)
Matěj Kůs vede před Martinem Málkem (bílá) a Milenem Manevem (žlutá)

Tentokrát to byl ovšem Václav Milík, jemuž vyšel nejlépe start. Josef Franc za jeho zády musel nejprve vyřešit Eduarda Krčmáře. Slánský závodník se jen velice nerad smiřoval s první prohrou. Protože Pražan lehce prokormidloval první zatáčkou, dostal se spodem do čela. Jenže už po pár metrech jel pražský závodník opět druhý.

Navzdory triumfu Václava Milika se Praha dostala do čela. Své postavení leadera ještě upevnila po třetí přestávce. Josef Novák tentokrát nepřidal svému předchozímu bodíku žádného dalšího sourozence. Ovšem Matěj Kůs zaúřadoval naplno. Hned po vylétnutí pásky šel do čela, odkud jej nedokázali odstranit ani Martin Málek, ani Milen Manev, ani zmiňovaný Josef Novák.

 

Václav Milík se hotovil k rozjezdu zbytečně

Eduard Krčmář coby žolík upaluje pro šest bodů před Michalem Škurlou (červená) a Martinem Gavendou (bílá)
Eduard Krčmář coby žolík upaluje pro šest bodů před Michalem Škurlou (červená) a Martinem Gavendou (bílá)

Jenže dnešní hra nebyla ani zdaleka dohrána. Milan Mach byl dnes jediným koučem, který poslal na ovál svého závodníka coby jokera. Jaroslav Gavenda, pro jehož BP Team se stala vrcholem dvě druhá místa Patrika Mikela a Martina Málka, jen vrčel odpovědi stylu: „Na co žolíka?“ A Tomáš Topinka s Lubomírem Vozárem se nikdy nedostali na potřebnou ztrátu.

Slánský manažer si svůj strategický tah načasoval doopravdy mistrovsky. Eduard Krčmář ve čtrnácté jízdě vypálil jako dělová koule. Hynek Štichauer pohlídal Michala Škurlu a Martina Málka, aby se posléze hnal dopředu vnějškem první zatáčky, ale slánského borce nestihnul.

Václav Milík (modrá) útočí na Jakuba Jamroga
Václav Milík (modrá) útočí na Jakuba Jamroga

Šest bodů naráz navýšilo slánské konto na hodnotu šestadvaceti bodů a umístilo celek mezi osmadvacetibodovou Prahu a pětadvacetibodové Pardubice. Lubomír Vozár i navzdory roztržce nechal opět v rozjížďce s číslem patnáct stát Jaroslava Petráka, který se nikterak netajil, že si svou první letošní extraligu v pardubické vestě maloval jinak než jako vysedávání v depu. Do akce se opět dostal Václav Milík.

Za delší konec provazu však začal tahat Jakub Jamrog. Václav Milík jej v prvním oblouku nestihnul zvenčí, zatímco ve druhé zatáčce jej Polák vezl až na mantinel. Nicméně ostřílený Pardubičan rozhodně nestáhnul roletu. Projel do druhého okruhu těsně za slánským Polákem.

Josef Franc si zkouší start před rozjížďkou s číslem šestnáct
Josef Franc si zkouší start před rozjížďkou s číslem šestnáct

Ve druhé zatáčce naznačil útok po venku. Jakub Jamrog mu jeho fintu spolknul i s navijákem. Václav Milík byl vmžiku na opačné straně. Navedl svůj motocykl pod Jakuba Jamroga, aby mu v cíli dal svoje zadní kolo před jeho přední. Ondřej Smetana svým jedním bodem na úkor Radka Podhadského pojistil jednobodové vedení Markéty. Stejný odstup měl i Slaný, na něhož však přišla bída jako na kozáka.

„Rozvlnilo se mi to po startu a tím jsem ztratil,“ sypal si Michal Dudek svou hlavu popelem nad nulou z rozjížďky s číslem šestnáct. V ní úřadoval Josef Franc, zatímco Tomáši Suchánkovi nepomohla ani úprava set-upu jeho motocyklu po výjezdu na ovál. Poslední bod bral Patrik Mikel, jenže jeho BP Team už dávno ztratil poslední šanci na letošní pódium.

Před poslední sérií byl boj o prvenství stále vyrovnaný
Před poslední sérií byl boj o prvenství stále vyrovnaný

Před poslední sérií nominačních jízd vedla Praha o dva body před Pardubicemi, které měly stejně velký náskok na Slaný. Milen Manev se tento stav pokusil zvrátit v sedmnácté jízdě. Jenže navzdory povedenému startu měl po průjezdu první zatáčkou za sebou pouze Martina Gavendu, jemuž tak oplatil prohru z rozjížďky s číslem jedenáct.

Matěj Kůs pospíchal zvýšit pražské vedení před zraky Tomáše Suchánka, leč Lubomír Vozár už osnoval útok s Václavem Milíkem do osmnácté jízdy. i po jejím startu byl úplně vpředu slánský závodník, tentokrát Eduard Krčmář. Ovšem Václav Milík se posunul do čela již po spodní straně první zatáčky.

Drama osmnácté jízdy - Eduard Krčmář (žlutá) si chrání vedení před Václavem Milíkem (modrá), Josefem Francem (červená) a Martinem Málkem (bílá)
Drama osmnácté jízdy – Eduard Krčmář (žlutá) si chrání vedení před Václavem Milíkem (modrá), Josefem Francem (červená) a Martinem Málkem (bílá)

Ve výjezdu se před Eduarda Krčmáře dostal po vnějšku také Josef Franc. Zatímco pardubický náhradník na čele poodjel, slánský borec tlačil na Pražana až do cíle. K předjetí se ale nedostal. Milan Mach proto pospíchal z tribunky v depu k telefonu, aby nahlásil, že Jakub Jamrog pojede v rozjížďce s číslem devatenáct jako taktická rezerva.

Se sedmi body ztráty na vedoucí Pražany už Slaný nemohl myslet na vítězství. Nicméně ve hře zůstávala druhá příčka. A samozřejmě o prestiž jde vždycky. Jakub Jamrog perfektně odstartoval a od té doby už jen hlídal útočícího Hynka Štichauera.

Jakub Jamrog (žlutá) jde do čela devatenácté jízdy před Hynka Štichauera (modrá), Patrika Mikela (bílá) a Zdeňka Holuba (červená)
Jakub Jamrog (žlutá) jde do čela devatenácté jízdy před Hynka Štichauera (modrá), Patrika Mikela (bílá) a Zdeňka Holuba (červená)

Navzdory Polákově vítězství nemohl Slaný pomýšlet na lepší než třetí příčku. Michal Dudek se ještě v průběhu devatenácté jízdy přišel za svým manažerem alespoň pohledem se ujistit, že v rozporu s původní nominací na závěru skutečně nepojede. Milan Mach pouze přikývnul, protože do rozjížďky s číslem dvacet znovu poslal Jakuba Jamroga.

Václav Milík vypráví o svém vítězství v rozjížďce s číslem dvacet:

„Z trojky se mi nepoved‘ start, ale rozjelo se to a z krizovky v první zatáčce jsem tam byl já.“

Praha vedla o jediný bod před Pardubicemi. Pakliže by se bodovala rychlost příjezdu na rošt, už by slavila úspěch. Matěj Kůs se totiž už sám proháněl po ovále, než přijel Václav Milík a v krátkém sledu po něm také Radek Podhadský a Jakub Jamrog.

Jakub Jamrog (žlutá) se dostává před Matěje Kůse (červená), čímž škrtá plány na dodatkovou jízdu
Jakub Jamrog (žlutá) se dostává před Matěje Kůse (červená), čímž škrtá plány na dodatkovou jízdu

Po vlétnutí pásky vzalo všechno rychlý konec. Matěj Kůs odstartoval jako první. Ovšem Václav Milík si to vstříc první zatáčce namířil středem. Přitom vyvezl Matěje Kůse na mantinel, až jej ve výjezdu podjel také Jakub Jamrog. Bylo rozhodnuto. Václav Milík už v duchu osnoval strategii pro rozjezd. Jenže protože Matěj Kůs dnes poprvé ztratil rovnou dva body, dodatková jízda nebyla potřeba. Pardubice potvrdily titul dalším prvním místem, zatímco Pražané se letos triumfu nedočkali.

 

Hlasy z depa

Václav Milík v nové roli kapitána pojistil pardubický triumf
Václav Milík v nové roli kapitána pojistil pardubický triumf

„Nedařily se mi starty,“ připouštěl Václav Milík. „Měli jsme to ale dopasovaný na jízdu a vyhráli jsme. Chystal jsem se už na rozjezd, nakonec mi řekli, že se nejede. Dneska to bylo super, bylo to krásný.“

Hynek Štichauer si dnes spravil chuť po pátku
Hynek Štichauer si dnes spravil chuť po pátku

„Dobrý, spokojenost, vyhráli jsme,“ nemohl Hynek Štichauer najít žádné negativum. „Vašek jel úžasně a my zpovzdálí sekundovali. Po Pardubicích jsem si trošku spravil náladu. Tam to nebylo dobrý, od začátku do konce to byly divný závody. Byl jsem tam vychladlej‘, stál jsem a nedostal se do tempa. Neměl jsem jet ani tu poslední jízdu, ale pan Vozár mi dal důvěru. Jsme mistři, letos jsme to vyhráli sami bez cizinců. Je to fajn. Tituly nepadaj‘ samy z nebe. To se zobrazí celoroční práce, extraliga trvá šest měsíců. Mám radost za sebe, sponzory a fanoušky, co kolem toho jsou.“

Josef Franc (červená) musel dnes gratulovat Václavu Milíkovi rovnou třikrát
Josef Franc (červená) musel dnes gratulovat Václavu Milíkovi rovnou třikrát

„Nic novýho,“ pokrčil Josef Franc rameny. „Třikrát na mě dal Vendu. To už je pořád dokola. Pardubice vyhrávaj‘ každej‘ závod. Těžký něco říct, pěkný závody. Skákal jsem z jedný motorky na druhou, po dlouhý době jsem jel v závodě na dvou motorkách. Dvanáct bodů, škoda, že Matěj měl nakonec těžkou jízdu. Taky ji moh‘ vyhrát. To je škoda, měl spoustu bodů, ale v těžký jízdě dojel třetí.“

Zdeněk Holub pochyboval o své rychlosti
Zdeněk Holub pochyboval o své rychlosti

„Byla pěkná zima,“ choulil se Zdeněk Holub pod čepicí. „Závody začaly dobře, ale skončily špatně. Nevyhráli jsme, to je škoda. Stejně jsme už byli druhý. Mně to jelo pěkně, jen nevím, jestli rychle…“

Extraliga anno domini 2016 skončila
Extraliga anno domini 2016 skončila

„Dneska super,“ pochvaloval si Michal Dudek. „Škoda, že takový závody nejsou pokaždý. Jsem spokojenej‘, ta třetí jízda s Michalem Škurlou, že jsem ho neporazil. Pak jsem odstartoval, rozvlnilo se to a tím jsem ztratil.“

„Dobré, dobré,“ říkal Patrik Mikel. „Povedly se mi dva starty, dneska mi dráha seděla a šlo mi to. Beru to jako dobrý závod. Škoda, že nebyla bedna…“

Matěj Kůs (červená) v souboji s Jakubem Jamrogem
Matěj Kůs (červená) v souboji s Jakubem Jamrogem
1. ZP Pardubice 40
Tomáš Suchánek 3 2 2 2 2 11
Jaroslav Petrák 1 0 – – 1
Hynek Štichauer 2 3 3 2 2 12
Josef Novák 0 – 1 0 1
Václav Milík 3 3 3 3 3 15
2. Markéta Praha 39
Josef Franc 3 2 2 3 – 2 12
Ondřej Smetana 1 1 – 1 3
Zdeněk Holub 3 1 2 – 1 7
Michal Škurla 0 – 3 1 4
Matěj Kůs 3 3 3 3 1 13
3. AK 3ton Slaný 35
Michal Dudek 2 2 2 0 6
st.č. 2 – neobsazeno
Eduard Krčmář 3 3 1 6* 1 14
Milen Manev, BG (ACCR) 1 2 0 1 1 5
Jakub Jamrog, PL 2 1 E 2 3 2 10
4. BP Team 9
Patrik Mikel 2 1 1 1 0 5
Radek Podhadský 0 0 0 0 0 0
Martin Gavenda 0 0 1 0 0 1
Zdeněk Simota nepřijel
Martin Málek 1 0 0 2 0 3
Pardubické vítězství zařídil Václav Milík v rozjížďce s číslem dvacet
Pardubické vítězství zařídil Václav Milík v rozjížďce s číslem dvacet

Konečná extraligová tabulka:

bilance výsledků malé body velké body
1. Pardubice 7-1-0-0 302 31
2. Praha 0-6-2-0 272 22
3. Slaný 1-1-6-0 235 19
4. Březolupy/Plzeň 0-0-0-8 133 8
Zdeněk Holub míří za vítězstvím před Jaroslavem Petrákem (modrá) a Martinem Gavendou (bílá)
Zdeněk Holub míří za vítězstvím před Jaroslavem Petrákem (modrá) a Martinem Gavendou (bílá)

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark IV) a Mirek Horáček

Josef Franc se ohlíží po soupeřích
Josef Franc se ohlíží po soupeřích

1 komentář u „Nový kapitán posadil staronové mistry opět na nejvyšší stupínek pódia“

  1. Bohužel BP za zbývajícími třemi týmy výrazně zaostávaly. Jsem zvědavý zda s takovou půjdou do extraligy i příští rok a pokud ne, kdo tu extraligu jako 4. tým pojede.
    Nevíte někdo, proč se u nás vlastně jezdí extraliga a 1. liga, když je málo jezdců a většina existujících klubů si nemůže dovolit tým pro ligu ? U nás je asi 9 plochodrážních klubů a poslední roky jen tři kluby stabilně jsou schopny postavit bez spoluúčasti dalšího klubu ligové družstvo.

Komentáře nejsou povoleny.