Skupina dlouhých drah startuje v sobotu v Kopřivnici

Kopřivnice – 17. května
Kopřivnické semifinále se vymyká ostatní trojici semifinálových klání mistrovství republiky jednotlivců. Není třeba rozvádět specifika tamního obra mezi drahami. S ohledem na stále hrozící přestavbu Letního stadiónu totiž první výstřely bitvy o individuálního krále české ploché dráhy padnou už pozítří. Na další pokračování si ovšem budeme muset čtvrt roku počkat.


Když VV SPD zveřejnil rozdělení pořadatelů semifinálových podniků do obou skupin, každého ihned udeřila do očí nápadná skutečnost. Zatímco skupina A se pojede na velkých oválech v Kopřivnici a v Březolupech, béčko zahrnuje menší ovály ve Svitavách a v Liberci.

Kopřivnická dráha sice není pro řadu borců oblíbenou štací, nicméně letmý pohled do startovní listiny neprozradí žádného očividného odpůrce. Naopak Michal Matula se po pardubických Čarodějnicích nikterak netajil radostí, že se kvalifikoval právě na dráhu svých začátků. A Richard Wolff se sem dokonce nechal přeložit z druhé skupiny. Kdo ho tady viděl v akci v předchozích dvou letech, jistě pochopí proč.

By je letos semifinále dvojdílné, o finalistech bude rozhodovat doslova a do písmene každá jednotlivá rozjížďka. Olej do ohně přilévá také přímé nasazení loňského mistra a vicemistra do letošního finále. Postupových míst tím pádem bude pouze sedm. Čáku na postup si přitom bude dělat hned dvakrát tolik borců.

Sobotní závody v Kopřivnici začínají úderem patnácté hodiny. Svůj výlet na Moravu si přitom můžete prodloužit o nedělní třetí kolo přeboru tříčlenných družstev v Březolupech.

Startovní listina:

1 Martin Málek, Slaný
2 Pavel Pučko, Praha
3 Patrik Linhart, Slaný
4 Pavel Fuksa, Pardubice
5 Michael Hádek, Plzeň
6 Martin Gavenda, Praha
7 Michal Matula, Praha
8 Richard Wolff, Praha
9 Filip Šitera, Plzeň
10 Matěj Kůs, Praha
11 Jaroslav Petrák, Pardubice
12 Pavel Ondrašík, Praha
13 Jan Markvart, Plzeň
14 Hynek Štichauer, Pardubice
15 Adam Vandírek, Praha
16 Martin Vaculík, Slaný
17 Richard Frištenský, Březolupy
18 Petr Babička, Slaný

Omluvy:
Miroslav Fencl – omluven klubem, v letošním roce ještě nezačal závodní činnost
Jan Jaroš – omluven ze zdravotních důvodů
Richard Wolff požádal o výměnu semifinálových skupin s ohledem k další sportovní činnosti, se souhlasem Karla Průši došlo k výměně.
Jaromír Otruba požádal, aby byl zařazen na seznam náhradníků skupiny B.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)