VV SPD řešil nominační kritéria

Praha – 4. března
Vedle interních záležitostí řešil VV SPD na svém pondělním zasedání především nominační záležitosti. Zatímco na evropský šampionát na trávě ve Vriesu a velikonoční volný mítink v Pockingu, jsou jména jasná, o evropském šampionátu na ledě padne rozhodnutí až v půli března.

Do holandského Vriesu zamíří plzeňský nezmar Karel Kadlec a pražský Richard Wolff. Ten po svém tréninkovém pádu během loňského republikového šampionátu v Mariánských Lázních zaujal pouze místo náhradníka, ale nakonec se dostal do hry. Karlovarský Jaroslav Pták totiž na reprezentační post rezignoval s ohledem na své nedoléčené zranění.

Tradiční Sechsländerkampf, jenž se koná pravidelně o velikonočních svátcích v bavorském Pockingu, obsazuje Česká republika většinou skutečně velkoryse. Tentokrát se v nominaci objevili Bohumil Brhel, Adrian Rymel a Tomáš Suchánek. V záloze budou připraveni Filip Šitera a Miroslav Fencl.

Otazník u jmen dvou ledařů pro evropský šampionát v Erfurtu zmizí přesně v půli března. Tehdy by měl Antonín Klatovský, reprezentační manažer, předložit pracovní komisi VV SPD pro reprezentaci svůj návrh. Všeobecně se předpokládá, že v něm bude zaručeně Antonín Klatovský. O zbývajícím postu se zřejmě rozhodne mezi Janem Pecinou a Janem Klatovským na základě dvou víkendových mítinků ve Švédsku a mezinárodního závodu v Assenu.

Nominace schválená na zasedání VV SPD 28. února:

ME tráva Vries (NL) Karel Kadlec, Plzeň (startovní číslo 4)
    Richard Wolff, Olymp (17)
 
ME ledy Erfurt (D) návrh předloží Antonín Klatovský do 15.3.
 
MEZ závod Pocking (D) Bohumil Brhel, Olymp Praha
    Adrian Rymel, Olymp Praha
    Tomáš Suchánek, Pardubice
    náhradník Filip Šitera, Plzeň
    náhradník Miroslav Fencl, Slaný