Češi jedou s cílem postoupit a s ambicemi vyhrát

Natschbach-Loipersbach – 5. května
Za účasti české reprezentace startuje zítra evropský šampionát dvojic. Český tým jede do rakouského Natschbach-Loipersbachu v úloze favorita. Aleš Dryml, který zahájil britskou sezonu nešastným pádem, je už v pořádku. Může se tak objevit po boku svého mladšího bratra Lukáše, zatímco zraněného Adriana Rymela nahradil Zdeněk Simota.

„Cíl je postoupit,“ zůstává Milan Špinka, reprezentační manažer, trochu při zemi. „Samozřejmě vítězství vypadá teoreticky možné, ale nám stačí postoupit. A zvítězit až ve finále, ne práskat patrony už tady.“

Sestava bratři Drymlové – Zdeněk Simota se spolu na dráze objevuje poprvé. Pardubičtí závodníci jsou spojeni s medailovými umístěními v prvních ročnících evropského šampionátu. Zdeněk Simota debutoval v loňském finále ve slovinské Lendavě, kdy společně s Adrianem Rymelem shodou okolností zastoupil své nynější kolegy.

Páry nám přinesly úspěchy:
Závody dvojic přinesly českým barvám mnoho vynikajících výsledků. V mistrovství světa pod jurisdikcí FIM jsme skončili čtyřikrát těsně pod finálovým pódiem. A v červenci 1986 Antonín Kasper s Romanem Matouškem vybojovali v bavorském Pockingu bronzové medaile. Světový šampionát zanikl roku 1993, avšak o jedenáct let později se objevilo mistrovství Evropy pod křídly UEM. Premiéru v Miskolci vyhráli Aleš a Lukáš Drymlovi s Bohumilem Brhelem. V roce 2005 skončila stejná sestava druhá.

Startovní listina semifinále – Natschbach-Loipesbach:

Rakousko Manuel Hauzinger, Fritz Wallner, Manuel Nowotny
Švédsko Viktor Bergström, Ricky Kling
Francie Stephane Tressarieu, Jerome Lespinasse, Sebastien Brousillou
Finsko Kaj Laukkanen, Joonas Kyllmäkorpi, Juha Hautamöki
Česká republika Aleš Dryml, Lukáš Dryml, Zdeněk Simota
Německo Rene Schäfer, Max Dilger
Slovinsko Izak Šantej, Jernej Kolenko, Denis Štojs

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)